Четвер, 28.03.2024, 18:01
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Травень » 19 » ТЕМА ТИЖНЯ
11:04
ТЕМА ТИЖНЯ
Відпустка буває лише раз на рік… 

Відпочинок треба планувати заздалегідь, щоб потім не страждати через безцільно згаяну відпустку. А вибирати є з чого – очі розбігаються.
Підрахуємо, що у гаманці, а все решта – не проблема. Для вас – Туреччина та Чорногорія, щоб нічим не перейматися, Єгипет та Туніс, щоб і засмагнути, і світ подивитися, Болгарія та Хорватія – щоб і недалеко, і недорого…


Туреччина – для ледачих, Греція – для культурних

«Королевою» сезону традиційно залишається Туреччина. Кілька років тому турецькі готельєри вдались до хитрої методики і «присадили» всю Європу на дешеву Анталію по 300$. Потім, звичайно, ціни підняли, але краса цієї країни, як наркотик, знову манить і вабить туристів.
Чудове море та пляжі, комфортабельні готелі, багато смачної їжі, догідлива обслуга та прийнятні ціни – це найбільші переваги відпочинку в цій країні. Туреччина повністю задовольняє самки як молоді (тут є безліч безплатних розваг), так і сімей з дітьми (можна відпочити від малечі, яка бавитиметься на численних атракціонах, майданчиках, у дитячих басейнах). Ще одна важлива річ – прямий виліт чартерним рейсом з Івано-Франківська та Львова.
Особливо українці ведуться на систему турецьких готелів «все включено». 10 днів для двох обійдеться у 800-1000$ разом з авіаперельотом. Плюс – відкриття візи за 35 євро на одну особу.
У Туреччині вам запропонують безліч екскурсій. Їх вартість – від 10$. За 200-300$ можна полетіти на одноденну екскурсію до Єрусалиму. Також усі радять «попарити кістки» в турецькій бані. Це ціла 4-5-годинна вистава, яка включає масаж та мильне шоу. Вартість такого задоволення 20-30$.
Ті, хто прагне активнішого і «духовнішого» відпочинку, обирають Грецію. На жаль, останніми роками українці їхали в цю країну переважно на заробітки, і вона набула іміджу «заробітчанської». Зовсім несправедливо і незаслужено як для колиски цивілізації та осередку древніх культур.
«Цього року попит на Грецію особливо великий, – говорить директор турфірми «Максимус-Тревел» Уляна Маковеєва. – Греція для тих, кому набрид пасивний відпочинок, хто хоче торкнутися древньої культури. Хоча б раз у житті треба побувати в Афінах в Акрополі, в храмі Зевса на Олімпі, на дивовижних грецьких островах. Ціни на 10-денний тур – від 800 євро».
Подорож до Іспанії та Італії – це також поєднання відпочинку та насиченої екскурсійної програми. Ну, а якщо ви бачили вже й це, тоді гайда на екзотичні острови: Кубу, Домініканські острови, Ямайку, Барбадос, Таїланд, Туніс. Звичайно, така екзотика виллється у суму з трьома нулями – все залежить від забаганок туриста.  

Криму бракує «зірковості»

Відпустка у Єгипті запам’ятається не лише бронзовою засмагою, а й яскравими враженнями від відвідин пірамід фараонів, подорожей на квадроциклах по пустелі, прогулянок на верблюдах. А нічні дискотеки, екстрим-шоу,  які влаштовують у кожному туристичному містечку, не дадуть нікому нудьгувати.  
Ті, кого лякають кусючі акули та революційні настрої в Єгипті, як альтернативу обирають Ізраїль. Попит на святу землю у 2011 році спричинений ще й безвізовим режимом з Україною.  
Для людей із середнім статком – відпочинок у Чорногорії, Угорщині, Хорватії. Тут українці почуваються майже як удома. І клімат такий самий, і мовний бар’єр так не відчувається. А безвізовий режим збереже не лише кошти, а й нерви туристам. 
Багато людей навчилися користуватися «гарячими путівками», на яких можна зекономити половину суми. Скажімо, ціна путівки 1500$, а за тиждень до вильоту ту ж путівку можна придбати за 600$. Тому їх розмітають, як гарячі пиріжки.
«Для дитячого відпочинку пропонуємо чудові оферті у Болгарії, – каже пані Уляна. – Дитячі табори «Чавдар», «Дельта», «Русалка», «Кокіче», «Літня мрія» – гарна альтернатива нашому «Артеку». Ціна – 240 євро за 10-11 днів із 4-разовим харчуванням. А для сімейного відпочинку в Болгарії у тризірковому готелі з європейським сервісом за 10 днів треба витратити 700 євро». А ось Крим за останні роки зіпсував свою репутацію. «Ціни високі, а рівень обслуговування – нікудишній. Цього року зросли ціни на комунальні послуги, продукти харчування, збільшився курортний збір. Все це відіб’ється на вартості путівок. У липні двомісний номер без вигод (душ і туалет надворі) коштує 330 грн/особу. Двомісний люкс – від 640 грн/особу. Тобто тільки за проживання подружжю треба заплатити 1280 грн. у день. І це без харчування і розваг», – каже менеджер турфірми .
Тому більшість франківчан їдуть на півострів без допомоги турагенств і мешкають переважно у приватному секторі. Ціна – 200 грн. за будиночок. А дехто обирає спартанські умови: намет, спальний мішок і одноразовий посуд. Адже головне у відпустці – відпочити від сірих буднів і набратись яскравих вражень.  
Мар’яна РИНДИЧ
Переглядів: 854 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]