Субота, 20.04.2024, 02:24
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Березень » 27 » СУСПІЛЬСТВО
10:53
СУСПІЛЬСТВО

«Помиляйся, тільки не зупиняйся»


Кажуть, люди вчаться на помилках, проте свої вони чи чужі – не важливо. Головне те, що усі ми живі люди, а не помиляється  хіба що тільки мертвий. Можливо, саме ви зробите необдуманий вчинок і  назавжди увійдете в історію. Тож нехай рейтинг  найбезглуздіших погрішностей, які змінили світ, надихне вас, але, перш за все, пам`ятайте і про безпеку!


• Золотим призером рейтингу помилок, які змінили світ, можна вважати генерала Харлема Хілла. Під час американської війни Півночі і Півдня сталося непоправне. Польовий командир так любив курити, що в нього виробилася звичка ховати документи в портсигар і якось замість сигарети він скурив генеральний план оборони, а без розписаної до дрібниць схеми жителі Півдня, під  його керівництвом,  були розгромлені та втратили владу, а  в результаті – відміна рабства.
• Наступну сходинку посідає Дом П'єр Периньйон. Цей французький монах був виноробом. Одного разу велику партію кислого вина бідолашний хотів врятувати цукром та дріжджами. Й усе б обійшлося, якби він про нього не забув. Вистачило б одного сплеску у долоні, щоб напій, який двічі перебродив, розніс геть усю виноробню. Бо від бродіння у пляшках з напоєм зібралася велика кількість вуглекислого газу. Цього не сталося, хоча пляшки таки постріляли. Цілою залишилася тільки одна. Так «народилося» перше шампанське.
• На третьому місці Александер Флемінг. Шотландець, як це дивно не звучить, через звичайну лінь винайшов антибіотики. Збираючись додому, він залишив брудним лабораторний посуд. На наступний день у чашці із звичайними стафілококами він виявив ще й плісняву. Флемінг вивчив зразок під мікроскопом і помітив, що цвіль знищувала бактерії. Це виявився грибок пеніцилін, з якого вчений і виділив ліки пеніцилін. З того часу почалася ера антибіотиків.
• Через помилку перекладу світ дізнався, що таке ядерна зброя. В липні 1945 року  була висунута  вимога капітулювати Японію. Коли ж у прем`єра Кантара Судзукі працівники ЗМІ спитали про ультиматум, той лиш буркнув " без коментарів". Журналісти ж, своєю чергою, чи то не правильно зрозумівши, чи то  не вірно переклавши сказане, одностайно подали в своїх матеріалах заголовки: "Японія ігнорує вимогу" і як наслідок бомбардування Хіросіми і Нагасакі.
• Десертом у нашому меню погрішностей став інженер Джон Хоббс. Свого часу йому було довірено знайти спосіб швидко обігріти людське тіло, яке тривалий час перебувало у холоді. Вчений використовував для розігріву високочастотне радіовипромінювання, цим самим ледь не підсмажив десятки пацієнтів, проте на щастя він помітив, що за допомогою імпульсів можна запустити серце людини, що зупинилося. Так з того дня людство дізналося, що таке кардіостимулятор.
Отож які б не були наслідки ваших вчинків – помиляйтеся, тільки не зупиняйтеся!
Христина САДОВА

 

Переглядів: 575 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]