Вівторок, 16.04.2024, 12:39
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Лютий » 13 » СУСПІЛЬСТВО
11:32
СУСПІЛЬСТВО
Якими бачать свої міста українці

Згідно з результатами досліджень соціологічною групою «Рейтинг», проведених у Києві, Львові, Харкові, Дніпропетровську, Донецьку та Одесі, абсолютній більшості місцевих мешканців подобається жити у своїх містах.

Найбільше задоволених проживанням у рідному місті серед мешканців Харкова (90%), Одеси, Львова та Києва. Найменше – Дніпропетровська (80%) та Донецька (78%), у т.ч. дуже подобається – лише третині.
Київ в уявленні більшості його мешканців є зеленим містом (54%) з великою кількістю молоді. Також воно має багату історію і численні пам’ятники, що робить його одним з найпривабливіших міст України для туристів (52%).
На думку киян, їхнє місто дає найбільші можливості для розвитку дитини (34%), а також працювати і заробляти (46%).
Разом із цим, мешканці Києва найменше вважають, що тут вміють працювати (21%).
Львів, на думку більшості його жителів, є привабливим містом для туристів (61%), що має багату історію та красиву архітектуру з великою кількістю пам’ятників, а також численними кафе і кав’ярнями. Львів’яни найбільше серед інших міст вважають, що їхнє місто є релігійним і духовним (42%), тихим і затишним, в якому безпечно жити.
Менш за все Львів надає можливостей працювати і заробляти (12%), розвивати дітей, про що свідчить найменший показник якості освіти (7%). Також місцеві мешканці незадоволені кількістю торгово-розважальних центрів і зручністю пересування містом.
Харків для його жителів є зеленим містом з великою кількістю торгово-розважальних центрів. Значна кількість опитаних (45%) відзначають наявність красивої архітектури, пам’ятників, а також численних кафе і кав’ярень.
Місцеві мешканці вважають своє місто тихим, охайним, а також екологічно чистим, що значно вирізняється з-поміж інших міст. Також у Харкові найвище серед інших міст оцінюють якість освіти, доріг і медицини, що робить його містом великих можливостей (38%) з невисокою вартістю життя.
Донецьк для його мешканців – це індустріальне місто з великою кількістю парків, скверів і торгово-розважальних центрів. Понад половина опитаних відзначали цікаве спортивне життя (за цим показником Донецьк – явний лідер серед інших міст України).
Меншою мірою для Донецька притаманне цікаве культурне життя міста (23%), багатство історії, краса архітектури і наявність пам’ятників, духовність і релігійність, а також дотримання традицій.
Менше за інші міста, на думку жителів Донецька, характеризує рідне місто якість освіти (9%) та наявність великих можливостей: для розвитку дитини (19%), працювати і заробляти (24%).
Переглядів: 592 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]