П`ятниця, 19.04.2024, 03:19
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Вересень » 13 » СУСПІЛЬСТВО
12:41
СУСПІЛЬСТВО
Від гірких «Черешеньок» до відставки…


Одразу дві сесії минулого тижня спромоглися провести міські народні обранці. Без жодної перерви і всього за три з половиною години.

Гіркі «Черешеньки»

Ледь розпочавшись, засідання чергової сесії було зірване мешканцями міста, котрі прорвалися до «білого будинку», аби з’ясувати питання щодо мікрорайону «Черешеньки». Люди не хотіли чекати, а тому депутати були змушені вислухати обурених громадян, а вже тоді приступати до роботи.  Відповідати на скарги мешканців довелося першому заступнику міського голови Зіновію Фітелю.
«У нас було шість судів, три з яких вже завершилися. Три справи ще перебувають у Львівському апеляційному суді. Тільки після завершення суду ми зможемо підписати угоду про межу із Тисменицьким районом. Думаю, що це буде місяць-два, – повідомив Зіновій Фітель. – Незважаючи на те, що справи ще у суді, на позачергову сесію, на прохання територіального комітету, було винесено питання про затвердження нового детального планування мікрорайону «Черешеньки».
Усі, хто бажає отримати земельну ділянку в згаданому мікрорайоні, за словами пана Фітеля, вже наново перереєструвалися. «На другому етапі вирішення цього спірного питання опрацьовані списки і зміни до них ми виносимо на розгляд  сесії. Найцікавішим залишається третій етап – списання меліоративної системи. До цього там ніхто нічого будувати не зможе», – зауважив Зіновій Ігорович.
Втім, людей турбувало зовсім інше: навіщо місто віддало чотири гектари землі і скільки їм ще чекати на свої клаптики землі? Після півгодинних з’ясувань деталей навколо спірної землі в мікрорайоні «Черешеньки» заступник міського голови разом із представниками громади мікрорайону «Пасічна» пішли радитися. Зрештою, вони вирішили створити спільну комісію із депутатів, представників міськвиконкому та територіальної громади, котра буде постійно контролювати земельний спір. Громада вимагає контролю, бо в інакшому випадку погрожує постійно блокувати роботу міської ради.

Відставка не забариться?

Після гірких «Черешеньок» секретар міської ради Руслан Марцінків зажадав відповіді на свою заяву, озвучену два тижні тому. Нагадаємо, що питання стосувалося балотування міського голови на виборах до Верховної Ради. Втім, Віктор Анушкевичус напередодні сесії пішов у відпустку, а тому депутати й не отримали відповіді від міського голови на поставлене питання – ким він хоче бути: міським головою чи все-таки кандидатом у депутати Верховної Ради.
«Сьогодні минуло два тижні і один день. Міський голова свою відповідь не дав і пішов у відпустку. Це означає, що міський голова вирішив бути кандидатом у народні депутати Верховної Ради, – зауважив секретар міськради. – Зважаючи на те, що, на жаль, Закон України «Про вибори народних депутатів» нам не дозволяє в термін, коли відбуваються вибори, здійснити відставку міського голови, ми зможемо це зробити після 28 жовтня».
Руслан Марцінків також повідомив, що продовжуються перемовини керівників фракцій у міській раді щодо питання відставки Віктора Анушкевичуса. Секретареві апелював ще один кандидат у народні депутати Володимир Чорноус, котрий запевнив, що у згаданому вище законі не вказано, що така норма поширюється на представницький орган. «Ми не звільняємо з роботи, ми достроково припиняємо повноваження виборної особи. Незважаючи на те, що мер знаходиться у відпустці чи був на лікарняному, нам ніщо не заважає не звільнити його, а достроково припинити повноваження», – зауважив депутат.
Зрештою, дискусія між Русланом Марцінківим та Володимиром Чорноусом звелася до вияснення норми законодавства, аж поки не втрутився Сергій Борзов із проханням дати можливість попрацювати згідно із порядком денним.

А винен хто?

Першим пунктом, який розглядали міські обранці згідно із порядком денним, було питання про виконання міського бюджету за перше півріччя 2012 року. Оскільки питань у депутатів до начальника фінансового управління Вікторії Сусаніної не було, то бюджетні питання продовжив голова бюджетної комісії у міській раді Роман Онуфріїв.
«Даруйте, що міського голови немає, але я буду говорити саме про нього, – розпочав свій аналіз піврічного бюджету пан Онуфріїв. –  Саме на виконавчу гілку влади, яку очолює особисто міський голова, покладено завдання наповнення дохідної частини міського бюджету». Наводячи аргументи щодо можливостей наповнення бюджету, Роман Онуфріїв декілька разів підкреслив, що зі сторони виконавчого комітету «є повна бездіяльність».
На третій хвилині виступу голови бюджетної комісії у сесійній залі раптом зникає світло на 40 секунд. Хтось у залі пожартував: «Закінчився бюджет». Зрештою, світло з’явилося, і сесія продовжила свою роботу. Роман Онуфріїв рекомендував депутатам визнати роботу міського голови щодо наповнення бюджету незадовільною. За його пропозицію проголосували 39 обранців і тільки четверо утрималось.
Решта питань порядку денного депутатам піддалися легко. Завершивши роботу чергової сесії, вони одразу ж перейшли до 30-ї позачергової, де й вирішили затвердити відкорегований детальний план мікрорайону «Черешеньки» та внесли зміни до статуту Івано-Франківської міської поліклініки №4.
Володимир БОДАК

Переглядів: 811 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]