Четвер, 25.04.2024, 15:56
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Серпень » 9 » ЧИ ПРАВДА, ЩО...
10:27
ЧИ ПРАВДА, ЩО...
Затримка зарплати  у Києві докотилася до медиків Прикарпаття?

Нещодавно столицею жваво пролетіла звістка про те, що київським служителям медицини вперше за останніх 10 років затримують зарплату. Працівникам охорони здоров’я  заборгували платню за липень, а декому ще й за червень ні копійки не дали.
«Ми не знаємо, яка система фінансування в Києві, – каже Олег Овчар, заступник начальника обласного управління охорони здоров’я з економічних питань. – Київ як столиця – це окремий статус міста. Це зовсім інше, ніж область чи обласний центр. А наш регіон, на щастя, значно менший, ніж Київська область. І у нас зарплата фінансується завжди вчасно, залежно від того, які терміни встановлені в колективному договорі».
Самі прикарпатські медики кажуть, мовляв, затримки цього року таки ставалися. Незначні, щоправда, але були. Грошові «перебої» траплялися і на початку травня – перед святами, і у  червні, але липневу зарплату виплатили уже вчасно. І всім. Причини затримки  івано-франківському  медперсоналу «шефи», звичайно, не повідомляли, але ніхто особливо і не скаржився – чекати ж недовго довелося.
В управлінні охорони здоров’я таку інформацію вперше чують. Мовляв, ніяких затримок не було і немає. «Зарплата у нас фінансується в першу чергу, а потім уже медпрепарати та все інше», – наголошує Олег Овчар.
Заявки на отримання заробітної плати, запевняють в управлінні, – на особливо жорсткому контролі. «Усі заявки збираються докупи і подаються до фінансового управління. Звичайно, усі вони фінансуються неодночасно, поступово, але до встановленого терміну».
В обласному управлінні охорони здоров’я впевнені: якщо не виникне ніяких раптових бід, то зарплати медикам до кінця року будуть платити справно, так як і зараз.
Дехто ж з громадян іронізує: а якби і не платили, то що нашим медикам зарплати?..
Оксана ГЛУШКЕВИЧ
Переглядів: 794 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]