Четвер, 28.03.2024, 12:17
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Червень » 17 » Стали на захист України
09:58
Стали на захист України
10 червня в Івано-Франківську створено обласний Народний комітет захисту України (НКЗУ), що став організаційною структурою раніше створеного всеукраїнського НКЗУ, який очолює Дмитро Павличко.

В установчих зборах минулого четверга взяли участь представники громадських організацій і політичних партій, відомі громадсько-політичні діячі краю, загалом понад 60 осіб. Співголовами обласного НКЗУ вони обрали народного депутата першого і другого демократичних скликань, екс-посла України в Грузії та Азербайджані, голову обласної «Просвіти» Степана Волковецького та народного депутата першого демократичного скликання, колишнього голову виконкому облради Дмитра Захарука. Також обрано тимчасовий провід, до якого увійшли лідери громадських організацій та політичних партій.
Учасники зборів ухвалили декларацію, в якій визначена мета та окреслені основні напрямки діяльності обласного НКЗУ. У ній, зокрема, наголошено, що завдання комітету полягатимуть в організації опору нинішньому владному режиму. Цей опір буде, зокрема,   спрямований на захист суверенітету та територіальної цілісності України, відстоювання основоположних прав і свобод громадян, припинення антиукраїнської гуманітарної політики, відсіч спробам встановлення іноземного контролю над стратегічними підприємствами і галузями України, збереження євроатлантичного вибору та орієнтації на європейські цивілізаційні цінності.
Заявлено, що боротьба вестиметься виключно у правовому полі, визначеному Коституцією. А також наголошено, що двері Комітету відкриті для всіх свідомих українців, громадських і партійних організацій області, готових долучитися до святої справи захисту України.
«Ми сподіваємося, що це буде серйозною подією для згуртування народно-демократичних сил у складний для України час», – прокоментував створення обласного НКЗУ С.Волковецький на прес-конференції минулої п’ятниці.  Він наголосив, що такої небезпеки для України за 19 років незалежності ще не було. Партія регіонів узурпувала владу, закордонна політика змінена на 180 градусів. Один тільки факт угод по Чорноморському флоту можна трактувати як зраду національних інтересів.
Найпершим з головних завдань комітету, зі слів С.Волковецького, є повернути людям впевненість через донесення до них правдивої інформації. Друге завдання – об’єднати  державницькі демократичні сили для проведення заходів на опір всьому антиукраїнському. «Бачимо комітет виключно як координаційну структуру, щоб дії були більш масовими і результативними», – сказав він.  
Як пояснив Д.Захарук, обласний НКЗУ створений на базі «Просвіти», тому що це – наймасовіша і не дискредитована громадська організація. До комітету увійшли майже всі основні парторганізації краю – КУН, НРУ, «Свобода», «Батьківщина», ПРП, ЄПУ,  окрім «Нашої України».
Станіслав Крук
     


Переглядів: 1057 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]