Четвер, 25.04.2024, 15:55
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Червень » 5 » СПОРТ
08:38
СПОРТ

«Ураган» затягає паски
Бюджет клубу на новий сезон зменшено більш як наполовину   
Минулої п’ятниці у Черкасах завершився футзальний чемпіонат країни. Учасники фінальних серій не стали розтягувати задоволення – володарі нагород визначилися у двох матчах. «Ураган» повіз додому «бронзу», перегравши переможця регулярного чемпіонату – «Єнакієвець».


Єнакієвці, як відомо, напередодні вирішальних матчів заявили, що надалі не виступатимуть під егідою Екстра-ліги. На заключні поєдинки у Черкаси суперник «Урагану» прибув у послабленому складі. З чотирьох легіонерів на майданчик вийшов лише бразилець Тіагу. Інші - полишили межі України. Окрім того, був відсутній гравець стартової четвірки Нестерук.
Наслідком кадрових втрат стала розгромна поразка «Єнакієвця» - 1:7. Зауважимо, що з різницею у шість та більше голів «ураганівці» не перемагали з сезону 2010-11 рр. Тоді найбільше дісталося ПФС з Севастополя» (11:3). З-поміж інших дісталося й «Єнакієвцю». В жовтні 2010-го представник Донбасу поступився в Івано-Франківську із тим самим рахунком – 1:7.  
Другий матч серії був більш впертим і завершився з рахунком 3:2 на користь «Урагану». Ця перемога принесла франківцям четвертий в їх історії комплект нагород національного чемпіонату. Нагадаємо, що 2011-му клуб виборов «золото», в 2012-му – «бронзу», а торік – «срібло».
В таборі команди бронзові нагороди сприйняли доволі спокійно, адже прагнули більшого.
Президент НФК «Ураган» Олександр Бубен впродовж сезону неодноразово підкреслював, що нинішній склад команди, можливо, є найсильнішим в 12-літній історії клубу.
Найближчим часом у керманича клубу навряд чи буде нагода сказати щось подібне. Як відомо, у новому сезоні «Ураган» різко зменшує свій бюджет – мінус 60 відсотків до попереднього. Відтак у команді здебільшого гратиме молодь. У такому режимі клуб, за словами Олександра Бубена, зможе виступати два роки...
За деякою інформацією, «Ураган» планує залишити у своїх лавах лише трьох гравців «основи». Решта змушена буде шукати нові клуби, що в теперішній час не так вже й просто (мова про гравців з українськими паспортами, легіонерів тепер навряд чи запрошуватимуть). Конкретний попит є лише на збірників - Кирила Ципуна, Євгена Валєнка та Петра Шотурму.
Невідомою є також доля тренерського штабу команди, а надто головного тренера. Нагадаємо, що Сергій Гупаленко керував командою з червня 2008 року. Чи залишиться він на своєму посту? А якщо ні, то хто стане четвертим в історії наставником «Урагану»?
Днями керівники вітчизняних клубів зберуться у Києві на нараду, яка має окреслити контури наступного сезону. Все йде до того, що Екстра-лігу ліквідують (президент організації Степан Мельничук позавчора подав у відставку). Наступний чемпіонат, швидше за все, буде проходити під егідою ФФУ, а кращі клуби країни знову виступатимуть у вищій лізі. При цьому перший етап пройде у двох групах, сформованих за територіальною ознакою.
Якщо відштовхуватись від підсумків сезону, то наступного року компанію «Урагану», львівській «Енергії», рівненському «Кардиналу» та «Спортлідеру+» з Хмельницького могли б скласти кращі клуби першої ліги – ФК «Одеса», кременчуцький «Лукас», «Інбев» з Житомира... Як відомо, у першій лізі два роки виступав «Ураган-2». Тепер ця команда, віддавши кращих до основи, ймовірно, припинить свої виступи.     
Клубні бюджети у бік зменшення переглядають не тільки в «Урагані»... З огляду на це, Олександр Бубен пожалкував за тим, що не знайшла підтримки його пропозиція про об’єднання з львівською «Енергією» задля створення єдиного галузевого колективу.
Не знаємо, як будуть виходити з складної ситуації інші клуби, а «Ураган», схоже, очікує на своє друге народження. Наступний сезон чимось нагадуватиме його дебют на всеукраїнській арені у 2002-03 рр. Щоправда, тепер команда розпочинатиме виступи не з нуля, а з солідним багажем знань, титулів...

Володимир ГОРОЩАК

 

Переглядів: 592 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]