П`ятниця, 29.03.2024, 14:43
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Травень » 29 » СПОРТ
09:07
СПОРТ

Фініш на фоні скандалу
Сьогодні в Черкасах стартують фінальні серії чемпіонату України з футзалу. Нагадаємо, що в двобої за «золото» зійдуться львівська «Енергія» і харківський «Локомотив». «Бронзу» розіграють «Єнакієвець» і наш «Ураган». Серії триватимуть до двох перемог однієї з команд. На відміну від півфіналу, поєдинки проходитимуть з глядачами.
Вирішальні матчі пройдуть на фоні скандалу. У неділю офіційний сайт МФК «Єнакієвець» процитував президента клубу Андрія Новікова, який сповістив про відмову команди від участі в чемпіонаті країни. Щоправда, йдеться не про поточний, а про наступний сезон. Тож матчі «Урагану» з «Єнакієвцем» відбудуться за графіком.
Поштовхом до демаршу «Єнакієвця» стали зміни в регламенті, що були внесені Екстра-лігою перед початком другого етапу змагань. Серії були скорочені до трьох матчів (замість п’яти). До того ж, переможці регулярного чемпіонату («Єнакієвець» і «Локомотив») втратили перевагу власного майданчика.
Як зазначив пан Новіков, його клуб не заперечував проти перенесення матчів на нейтральний майданчик. Однак «Єнакієвець» прохав залишити в силі пункт про визначення переможця у серії до трьох перемог. Екстра-ліга до нього не дослухалася. Рішення про скорочення серії зіграло на руку львівській «Енергії», – вважає президент донецької команди. У суперника коротка лава запасних, з якою витримати більш тривалу серію було б вкрай важко.
Президента «Єнакієвця» обурив той факт, що суперники забронювали місця у черкаських готелях ще до того, як було ухвалено рішення про перенесення плей-офф на нейтральний майданчик. «Сидячи за одним столом зі мною, вони вели діалог про можливі варіанти завершення сезону. Я шокований! Без нас, «під килимом», вже все давно вирішили. Як я можу залишатися з ними партнером у спільному підприємству – Екстра-лізі?», – не приховував емоції Андрій Новіков. Як стверджує президент «Єнакієвця», який фінансував команду впродовж дванадцяти сезонів, його готовий підтримати президент луганського ЛТК Юрій Шацький.
Президент Екстра-ліги Степан Мельничук, коментуючи заяву Новікова, заявив, що після тижня консультацій клуби не змогли дійти єдиної точки зору щодо формату плей-офф. Тоді й було ухвалено рішення про скликання загальних зборів Екстра-ліги. На них президент «Єнакієвця» залишився у меншості. Водночас п. Мельничук назвав помилкою скорочення серій з трьох перемог до двох.
Отож, фінальні матчі, як і планувалося, відбудуться в Черкасах 29-30, а за необхідності, і 31 травня. «Ураган» в регулярному сезоні програв «Єнакієвцю» в трьох з чотирьох зустрічах (в Івано-Франківську – 1:2 і 3:4, в Донецьку – 2:5). І лише у завершальному поєдинку франківці зуміли перемогли (3:1 у гостях).
У плей-офф команди зустрічалися у сезоні 2010-11 рр. Тоді у півфіналі після двох поразок у гостях ураганівці виграли три поспіль домашні поєдинки і вийшли у фінал, де перемогли «Енергію».
Нагадаємо, що впродовж трьох попередніх сезонів «Ураган» зібрав повний комплект медалей чемпіонату – «золото», «бронза» і «срібло» відповідно. «Єнакієвець» піднімався на п’єдестал пошани чотири рази, кожного разу здобуваючи «бронзові» нагороди (2004, 2005, 2008 і 2009 рр.).
Варто також відзначити певну «нефартовість» для «Урагану» черкаського палацу спорту «Будівельник». У 2004 р. франківці поступилися тут у фіналі Кубка ліги, а цього року – в чвертьфіналі розіграшу Кубка України і в півфіналі чемпіонату. Чи вдасться зламати неприємну традицію?


Екстра-ліга. Плей-офф. Фінал і матчі за третє місце. 29-31 травня
29 травня (четвер). 15.00 «Єнакієвець» - «Ураган». 18.00 «Локомотив» - «Енергія».
30 травня (п'ятниця). 17.30 «Ураган» - «Єнакієвець». 20.30 «Енергія» - «Локомотив»
31 травня (субота). 15.00 «Єнакієвець» - «Ураган», «Локомотив» - «Енергія»

Володимир ГОРОЩАК

Переглядів: 561 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]