П`ятниця, 29.03.2024, 03:35
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Лютий » 20 » СПОРТ
10:30
СПОРТ
Радість і смуток Сочі
Прикарпатці завершують виступи на Білій Олімпіаді


Суперечливі почуття залишили у шанувальників спорту виступи посланців Прикарпаття на сочинській Олімпіаді. Неабияк засмутила відсутність у стартовому протоколі нашої головної надії, лідера збірної України з фристайлу франківчанки Надії Діденко. Взяти участь у третій для себе Олімпіаді їй завадила травма. Водночас потішила своїм виступом косівська гірськолижниця Богдана Мацьоцька, котра зуміла увійти до тридцятки кращих у супергіганті.


Травми дошкуляли Діденко й до Олімпіади. Через них спортсменка пропустила заключні етапи Кубка світу. Були сподівання, що до старту в Сочі Надія відновить свої кондиції. Втім… «Невдало приземлилася, відчула біль у коліні. У мене проявилися старі травми і я додала трохи нових. Збиралася стрибати, але, на жаль, не можу. Боляче», – прокоментувала ситуацію Діденко. Інша наша землячка Надія Мохнацька, котра вскочила до олімпійського потяга в останній момент, виступила на своєму рівні. 18-річна спортсменка фінішувала на 17-й позиції.
Богдана Мацьоцька дебютувала на Іграх у Сочі на трасі супергіганта. Як спортсменка з найнижчим рейтингом вона отримала останній, 50-й стартовий номер. Траса була дуже складною, через що до фінішу не дісталося майже два десятки спортсменів. Тим приємніше було за косівчанку. Вона хоч і не показала високих швидкостей, все ж зуміла обійти чотирьох більш рейтингових спортсменок і посісти високе 27-ме місце.
«Траса досить складна з жорстким льодяним покровом. Навіть провідні гірськолижниці з топ-10 не справлялись з нею. Фінішувати змогли лише двоє. Богдана виконала всі тренерські настанови, провівши дуже вдалий спуск. Ми задоволені», – прокоментувала виступ українки провідний тренер з гірськолижного спорту Юлія Сипаренко.
Таку ж оцінку від наставника отримала Богдана і в гігантському слаломі, де вона також суттєво підняла свої позиції у порівнянні зі стартовим протоколом. Нашій землячці дістався 65-й номер (всього стартувало 90 спортсменок). Після першого спуску вона була 48-ю, після другого – додала ще на п’ять позицій – 43 сходинка.
Завтра гірськолижниці завершать свою програму виступів на трасі слалома. Чотири роки тому в олімпійському Ванкувері косівчанка фінішувала у цій дисципліні 37-ю.

Переглядів: 507 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]