Четвер, 18.04.2024, 20:49
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Березень » 21 » СПОРТ
12:37
СПОРТ

Перелітна птаха 

Якщо зазирнути у паспорт цього 209-сантиметрового велетня, то може здатися, що він працює дипломатом. Китай, Австралія, Південна Америка, Європа… «Я був усюди», – жартує спортсмен. І справді, мало знайдеться на земній кулі куточків, де б він не залишив свій слід.


Світом його манить помаранчевий м’яч, з яким хлопець познайомився у рідному Сент-Луїсі (США). Втім, спочатку Тейт був фанатичним гравцем у бейсбол. Та одного разу після рясних дощів води Міссурі затопили майданчик для тренувань. Щоб урізноманітнити заняття, тренери запропонували юним спортсменам покидати м’ячем у баскетбольний кошик. Так у життя Тейта Деккера увірвалася нова гра…
Деккер твердо вирішив стати професійним гравцем. «Я сподівався на місце в НВА», – не приховував він своїх юнацьких мрій. Тейт побував у тренувальному таборі знаменитих «биків» з Чикаго, однак проявити себе не зміг. З тих пір Деккер мандрує «кулею». Дві-три команди за сезон для нього є нормою. Тільки й встигай стежити за його переміщеннями.
В своєму першому зарубіжному сезоні 2002-03 рр. Тейт встиг пограти в іспанському Леоні, столиці Латвії – Ризі («Баронс») та португальському Оваре. Звідти рвонув в Японію, в Ніїгату. Опісля зазирнув в Кошалін (Польща). Далі його знову потягло в Азію, на цей раз у Китай. В складі «Шанхайських акул» він зустрівся з майбутньою «зіркою» НБА Яо Мінем.
Та всидіти на одному місці Деккеру важко. За деякий час гравець вже освоював нові континенти – Південну Америку (Аргентину) та Австралію. Не спинило спортсмена й народження доньки. Після виступів у Пуерто-Ріко і Домініканській республіці він знову опинився в Європі. Захищав кольори німецьких «Скайлайнерса» з Франкфурта і ТВВ з Тріра.
Співпраця американця з «Говерлою» у 2008 році розпочалася з конфузу. Форму гравцю шили заочно, базуючись тільки на даних про зріст та вагу. Та коли Тейт натягнув на себе ігрову майку, вона затріщала по всіх швах. Довелося перешивати… «Говерла» стала єдиним клубом в послужному списку гравця, куди він згодом повернувся (після піврічних виступів у кіпрській Ларнаці). Згодом він перебрався в угорський Печ, після чого його слід загубився.
За час своєї ігрової кар’єри Деккер побував на всіх континентах, за винятком Антарктиди. Там баскетбольний чемпіонат поки що не проводиться… «Я нічого не знаю про те місце, куди прямую. Просто купую квиток – і лечу. В цьому весь кайф – ти не знаєш, що тебе чекає попереду», – стверджує перший заокеанський легіонер «Говерли».
Ігрова кар’єра Деккера: Унівеситет Міссурі (США), «Caja Espana» Леон (Іспанія), «Баронс» Рига (Латвія), «Оварензе» (Португалія), «Ніїгіта» (Японія), «Зємний» Кошалін (Польща), «Шанхай» (Китай), «Лібертад» (Аргентина), «Тайпанс» (Австралія), «Титан» (Пуерто-Ріко), «Лос-Прадос» і «Марінерос» (Домініканська республіка), «Скайлайнерс» і ТВВ Трір (Німеччина), «Говерла» (Україна), АЕК Ларнака (Кіпр), PVSK Печ (Угорщина).

Переглядів: 690 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]