Четвер, 28.03.2024, 21:46
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Червень » 30 » СПОРТ
11:13
СПОРТ
Жереб для «Урагану»
В середу франківці дізнаються імена суперників у Кубку УЄФА


Кубок УЄФА – таку назву носить єдиний єврокубковий турнір серед футзальних команд. У календарі змагань він з’явився в 2001 році, тож черговий розіграш, що стартує наприкінці літа, матиме одинадцятий порядковий номер. Участь у турнірі беруть винятково переможці національних чемпіонатів. Україну в новому євросезоні представлятиме івано-франківський «Ураган»!

Цього разу до участі в змаганнях зголосилася рекордна кількість колективів – 49 з 48-ми країн (дві команди має Італія, як чинний володар трофею). Днями УЄФА оприлюднила рейтинг учасників. «Ураган» посів у ньому 16-ту позицію, а отже дебютант розпочне свої виступи з основного етапу, минаючи попередній (13-21 серпня).
Загалом формат турніру передбачає чотири раунди – попередній, основний, елітний та фінал. Всі вони відбуваються у формі групових міні-турнірів (по чотири команди), які приймає один з учасників групи. Матчі основного раунду, з якого стартує «Ураган», заплановані у період з 24 вересня по 2 жовтня. На цьому етапі буде сформовано шість груп, по дві кращі команди з яких продовжать боротьбу за трофей.
Не очікуючи дня жеребкування, УЄФА назвала команди-господарки перших етапів. Зокрема, основний раунд прийматимуть чемпіони Грузії, Сербії, Словенії, Латвії, Польщі та Румунії. Троє останніх при жеребкуванні опиняться у тому ж кошику, що й «Ураган». Відтак на франківців очікує вояж або у Закавказзя (Тбілісі), або на Балкани (сербський Крагуєвац чи словенська Літія).
Як відомо, очільники НФК «Ураган» висловлювали бажання стати господарями основного раунду змагань (торік його приймав львівський «Тайм»), однак УЄФА прикарпатську заявку проігнорувало. Що й не дивно. Попри неодноразові косметичні ремонти манежу коледжа фізвиховання, він, вочевидь, не дотягує до єврозразків. За винятком покриття…  
Тим часом на вітчизняному футзальному просторі відбулася міні-революція. 17 червня в Києві представники восьми клубів підписали установчі документи зі створення Екстраліги. Її засновниками стали сім представників еліти ("Ураган", "Енергія-Тайм", "Локомотив", "Єнакієвець", "Кардинал-Рівне", "Моноліт", ЛТК), а також «срібний» призер  першого дивізіону – "Титан-Зоря" з Покровського (Дніпропетровщина).
Склад Екстраліги наразі залишається відкритим. Потенційним новачкам дали час до 30 червня. Очікується, що дев’ятим учасником нового проекту стане чернівецький «Меркурій» (третя команда першого дивізіону), в якій ми побачимо кількох екс-ураганівців. Придивляються до еліти переможець першої ліги «СумДУ» та «Продексім» з Херсона.
Старт новому сезону планується дати 3 вересня. Як бачимо, серед його учасників не буде могикан – донецького «Шахтаря», львівських «Тайму» і ТВД, котрі припинили своє існування, та ПФС Севастополь. Формат змагань ще уточнюється.
Переглядів: 834 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]