Вівторок, 23.04.2024, 09:36
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Грудень » 5 » СОЦІУМ
11:03
СОЦІУМ
Щоб зимові свята були в радість

Напередодні Нового року, залишившись вдома сам, дванадцятирічний хлопчик занудьгував, подивився телевізор та вирішив урізноманітнити своє дозвілля. Хлопчик взяв декілька бенгальських вогнів та, зручно влаштувавшись на дивані, почав їх підпалювати. Коли нагріті стрижні почали пекти пальці, дитина кинула їх на диван, а сама побігла до ванної кімнати – остудити під холодною водою місце опіку. Через кілька хвилин почувся тріск. В кімнаті палав вогонь. Пожежа швидко знищила роками надбане майно батьків…


На жаль, під час шкільних новорічних канікул найчастіше трапляються сумні, а інколи навіть трагічні події. І пов’язано це не тільки з дитячими пустощами, але й з недбалістю і безвідповідальністю дорослих.
Під час придбання піротехнічних виробів особливу увагу необхідно звертати на сертифікат товару. Зацікавлені особи можуть ознайомитися з документацією на побутові піротехнічні вироби в органі сертифікації, а також у виробників продукції. Крім того, на продукції повинна бути інструкція по використанню на державній мові, умови зберігання та утилізації, а також вказані небезпечні зони для її використання. Якщо немає інформації щодо використання, то виріб є не сертифікованим і користуватися ним небезпечно. Перевірте термін зберігання виробу, його встановлює сам виробник, і ніхто не має права цей термін продовжити. Сьогодні торгівля пропонує широкий вибір різноманітної піротехніки, в основному китайського, корейського і, частково, вітчизняного виробництва. Вибираючи товар, необхідно звернути увагу на його зовнішній вигляд – чи немає пошкоджень корпусу. Перед використанням обов’язково уважно прочитайте інструкцію та виберіть місце для феєрверку. Потрібно, щоб це була відкрита територія, подалі від дерев, будівель та вибухо-пожежонебезпечних об’єктів.
Існують певні загальні правила безпеки, яких обов’язково необхідно дотримуватися. Забороняється: носити піротехнічні іграшки в кишенях; спалювати їх у багатті; розбирати вироби чи піддавати їх механічним впливам; працювати з піротехнічними виробами у нетверезому стані;  палити, працюючи з піротехнікою; користуватися відкритим вогнем у приміщенні, де зберігаються піротехнічні вироби; розташовувати піротехнічні вироби біля електричних та опалювальних приладів; залишати піротехніку без нагляду або доручати нагляд за нею дітям.
При надзвичайних ситуаціях та подіях негайно телефонуйте до служби порятунку "101"!
Ярослав КОЗАК, методист навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Івано-Франківської області

Переглядів: 521 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]