П`ятниця, 29.03.2024, 17:40
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Лютий » 14 » САМОВРЯДУВАННЯ
21:21
САМОВРЯДУВАННЯ

Асфальт замінять плиткою?

Цьогоріч влада Вовчинця продовжуватиме розпочаті роботи з благоустрою села, будівництва та освітлення вулиць.

Про це повідомив сільський голова Михайло Назар. За його словами, у попередні роки у Вовчинці вдалося виконати значний обсяг робіт з благоустрою, асфальтування та освітлення вулиць. Зокрема, торік заклали щебеневу основу під цьогорічне асфальтування вулиць Коновальця, Героїв УПА та частини вул. Берегової.
Тим часом Вовчинецька влада вже розмірковує над тим, щоб селу надати європейського вигляду і невеличкі затишні вулиці, де немає інтенсивного руху транспорту, вимощувати плиткою. Зараз фахівці вивчають можливість і доцільність такого кроку. Хоча вже зрозуміло, що мощення тротуарів і проїжджої частини малих вулиць плиткою обійдеться не дорожче, а, можливо, й дешевше за асфальтування, – зазначив М.Назар. Першими планують вимостити плиткою частину вулиці Живописної в районі дитсадка, вулицю, що з’єднує вулиці Вовчинецьку та Новоселицьку в районі символічної могили та кладовища, а також кілька провулків.
Продовжиться й робота з освітлення сільських вулиць. Наразі старе село вже освітлене на 90%. Торік виготовили проект на освітлення мікрорайону новобудов і вже приступили до його реалізації. Нові світильники з’являться на вулицях Патріарха Володимира, Різдва Христового, Б.Хмельницького, Ключній. А за два наступні роки, сподівається сільський голова, всі вулиці Вовчинця матимуть освітлення у темну пору доби.
«Ми робили і будемо робити все, щоб нашим мешканцям було комфортно і затишно, щоб наше мальовниче село набуло європейського вигляду, – каже М.Назар. – Ми не хочемо, щоб нові мікрорайони села перетворювалися на спальні, хоча і садибної забудови. Генеральним планом села передбачено влаштування площ, скверів, дитячих ігрових і відпочинкових майданчиків з відповідним благоустроєм. Щоб люди мали де гуляти, відпочивати, проводити своє дозвілля, а не сиділи за високим парканом на подвір’ї своєї хати».

Впорядкують дорожній рух

Минулого року у Вовчинці здійснили паспортизацію доріг, а тепер розроблятимуть проект безпеки дорожнього руху.

За словами сільського голови Михайла Назара, впорядкування дорожнього руху територією Вовчинця – вимога часу. На окремих вулицях рух транспорту досить інтенсивний, а рівненькими відремонтованими асфальтованими дорогами машини їздять надто швидко. Наразі, окрім табличок з назвою населеного пункту, дорожніх знаків у Вовчинці нема.
«Зараз нам треба подбати про безпеку дорожнього руху, встановлювати дорожні знаки, пристрої зменшення швидкості (так звані «лежачі поліцейські»), є такі вузькі вулиці з обмеженою оглядовістю, де не завадило б встановити дзеркала. І все це не наші забаганки, а вимога часу, – каже М.Назар. – Торік на наше замовлення «Облавтодор» зробив паспортизацію доріг, а на 2013 рік ми передбачили 150 тисяч гривень на виготовлення проекту організації і безпеки дорожнього руху».
За словами М.Назара, виконавця проекту ще не визначили, однак він запевнив, що це буде зроблено вже найближчим часом. Сільський голова також зазначив, що у подальшому щороку збільшуватиметься фінансування на експлуатацію та утримання шляхів, адже їх необхідно підтримувати у належному стані. «Наші відремонтовані дороги вже пережили і витримали п’яту зиму. Але їх нищать варварськими розкопками, а якість відновлення асфальтного покриття нашими місцевими матеріалами і за нашою вітчизняною технологією не витримує жодної критики. Тому, щоб тепер їх підтримувати у належному стані, необхідно спрямовувати на це більше коштів», – каже М.Назар
Переглядів: 691 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]