Четвер, 28.03.2024, 20:05
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Червень » 4 » Ручне керування
08:53
Ручне керування
Щоб навести в місті лад зі світлофорним господарством та дорожніми знаками, потрібно понад два мільйони гривень.

Таку цифру озвучив головний інженер міськжитлокомунгоспу Микола Ковальчук. Він також зазначив: в місті нема жодного світлофора, в якому б світилися всі лампочки й чимало світлофорних об’єктів потребують ремонтів та так званої реконструкції. «Проблема в тому, що світлофори ми регулюємо практично в ручному режимі, — каже Микола Петрович. – Про несправності нам повідомляють люди. Щоб оперативно реагувати на поломки й несправності, нам необхідно зробити пульт централізованого управління з радіозв’язком. Ми вже почали таку роботу, 12 об’єктів до цього вже підготовлені, а треба підготувати ще 24».
Загалом на території Івано-Франківської міської ради зараз налічується 41 світлофорний об’єкт, є 234 транспортних та 105 пішохідних світлофорів. Вісім об’єктів вже мають понад тридцять,  19 – понад двадцять та два – понад п’ятнадцять років. «Більшість світлофорів і світлофорних об’єктів потребують ремонту. В 2008 році ми здійснили модернізацію семи таких об’єктів, де встановили нові світлодіодні світлофори. По-перше, їхні сигнали добре видно за будь-якої погоди, по-друге, вони дають 30% економії електроенергії. Планували замінити ще шість об’єктів, — каже Микола Ковальчук, —  але не вистачило грошей».
Втім, як наголошує сам Микола Петрович, вже зараз конче необхідно модернізувати світлофорний об’єкт на перехресті вулиць Галицької й Тролейбусної. Потребують цього й світлофори на перехрестях вулиць Вовчинецької-Івасюка; Івасюка-Хоткевича та Сахарова-Коновальця. Потрібно встановити два зовсім нових світлофорних об’єкти на перехрестях вулиць Сахарова-Бандери та Пулюя-Галицької, де їх досі ще нема, що утруднює дорожній рух. «На перехресті Пулюя-Галицької сталися дві ДТП, в яких загинули люди, тому встановити там світлофор треба в першу чергу», — переконаний Микола Петрович.
Не краща ситуація в місті й з дорожніми знаками та інформаційними таблицями, яких на 138 вулицях обласного центру налічується 2 тисячі 226 штук. З них 300 знаків необхідно поміняти. А відповідно до рішень міської комісії з питань організації й безпеки дорожнього руху в місті треба  встановити ще 170 знаків та 16 інформаційних таблиць. З дорожньою розміткою справи взагалі кепські. Наразі її, як висловився Микола Петрович,  намалювали лише на 18 вулицях. Роботи стримує те, що дороги перед нанесенням розмітки потрібно спершу відремонтувати. Та й погода не сприяє ні першому, ні другому.
Але зміни в організації дорожнього руху таки відбудуться. На перехресті вулиць Незалежності-Івасюка кількість смуг в бік вулиці Тисменицької  міськвиконком вирішив збільшити до трьох, а на перехрестях, де в години «пік» утруднений роз’їзд транспорту, міськвідділ ДАІ виставлятиме регулювальників. Правда, чи зменшить це «корки» на дорогах, невідомо. Адже чимало водіїв, не кажучи вже про пішоходів, просто не знають сигналів регулювальника. Та, відверто кажучи, й не всі регулювальники їх знають і вміють грамотно регулювати дорожній рух. Чи виправдає себе така практика і чи вона приживеться – час покаже.
Стах Мірчук         
Переглядів: 1113 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]