П`ятниця, 29.03.2024, 04:28
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Лютий » 24 » Рік Януковича: оцінка опозиції
11:28
Рік Януковича: оцінка опозиції
Зіновій Шкутяк,
народний депутат України

Пам'ять людини має таку властивість, що події, які відбуваються, ніби витискають одна одну, а тому я хочу нагадати коротку хронологію подій першого президентського року Віктора Януковича.
7 лютого 2010 року відбувся другий тур голосування на виборах Президента України, а вже 12 лютого в інтерв'ю російському Першому каналу В. Янукович запевнив, що "Сьогодні не стоїть питання вступу України до НАТО".
25 лютого відбулася інавгурація Віктора Януковича на посаду Президента, благословення на яку він отримав з рук московського патріарха Кіріла, який для цього приїхав в Україну. З того часу візити Кіріла стали звичними, московський "Рускій мір" свої щупальця все глибше занурює в український грунт, а наша українська церква відчуває якщо не утиски, то абсолютне ігнорування з боку влади.
5 березня під час свого першого в якості Президента  візиту до Москви на спільній з Дмитром Мєдвєдєвим прес-конференції Віктор Янукович визначив своє бачення розвитку України: "… як раніше казали, всі шляхи ведуть до Москви". І вже 21 квітня у Харкові були підписані угоди щодо продовження на 25 років терміну перебування Чорноморського флоту Росії в Севастополі нібито в обмін на дешевий газ. Незважаючи на значний народний протест, "харківські угоди" були ратифіковані Верховною Радою, а як результат ми маємо іноземну військову базу у Севастополі до 2042 року і найдорожчий газ у Європі вже сьогодні.
9 березня безпрецедентним в історії парламентаризму ігноруванням Конституції Держави  Верховною Радою України було прийнято зміни до її регламенту, якими узаконювалося створення парламентської коаліції не фракціями, а окремими депутатами, влучно прозваними в народі "тушками", тобто Янукович отримував повну підтримку своїх дій на парламентському рівні.
11 березня новостворена неконституційна коаліція обирає новий уряд. При цьому міністром освіти та науки стає українофоб Дмитро Табачник. Як же треба не любити народ, на чиїй землі ти живеш, щоб замовляти підручники з його історії окупантам. Як же треба його зневажати, щоб буквально знищувати школи, де навчання проводиться українською мовою. Яким повинно бути почуття безкарності у людини, яка фактично повернула корупцію у виші, позбавила наступні покоління українців можливості отримувати європейську освіту, вилучивши Україну з болонського процесу на догоду Росії. Це теж рік Януковича…
Якщо до цього переліку додати антизаконне повернення Конституції 1996 року, перенесення виборів до Верховної Ради на 2012 рік, антинародний Податковий кодекс, який нищить український бізнес, необгрунтоване підняття цін на комунальні послуги, шалений ріст цін на харчові продукти та товари першої необхідності та очікувані у найближчому майбутньому Трудовий кодекс та пенсійну реформу, стає очевидним, що влада не тільки не виконує передвиборчі обіцянки, але фактично діє прямо протилежно цим обіцянкам.

Юрій Романюк,
депутат обласної ради, фракція «Батьківщина»

Сумні річні роковини тотального розвалу та утилізації всього українського.
Встановили авторитарну диктатуру однієї, далеко, м’яко кажучи, не найосвіченішої особи. Здійснити конституційний переворот у Верховній Раді України,  антиконституційно переформатували парламентську більшість під себе за рахунок т.зв. «тушок».
Внутрішня політика Банкової часів Януковича – це ідеологія духовного геноциду та спустошення!  Свідомо спланована акція тривалого винищення та рейдерства по захопленню парафій і храмів УПЦ КП «у полон» УПЦ МП за безпосередньої активної участі державної влади, в догоду кремлівському мракобісу у рясі товаришу Гундяєву, мовчазна співучасть у злочинному захопленні та вилученні знакових українських книжок і тимчасовому закритті кремлівськими карликами української бібліотеки у Москві, ліквідація Мін’юстом РФ української громадської організації за надумано формальним приводом і т.д. є щоденними черговими підтвердженнями відверто антиукраїнської політики, маргінального окупаційного, всьому українському, тимчасового режиму Януковича.
Розбурхана війна з мертвими, з найвищими державними нагородами і званням Герой України, як то з Степаном Бандерою та Романом Шухевичем, чи сумна історія з Львівським музеєм «Тюрма на Лонського», архівна війна за винищення доступу до справжніх об’єктивних історичних свідчень про героїчну війну за незалежність України ОУН-УПА – все це ланцюжки свідомо запрограмованої з Кремля політики винищення українського духу в Українській державі, з наступною ліквідацією незалежної української державності!
Повністю змінений вектор зовнішньополітичних пріоритетів співпраці. Злито в каналізацію 15-річну титанічну працю всієї держави щодо євроатлантичної (вступу до НАТО) інтеграції України. Співпраця з Європейським Союзом та її інституціями ще не досягла «вершин» білоруського «тріумфу», але вже й не за горами. Не виключено, що невдовзі Україна стане достойним конкурентом режимові Лукашенка у гонці за «почесне» звання «Ізгой Європи!»
Все це стало можливим лишень завдяки свідомо антиукраїнській позиції, під час другого туру президентських виборів, тієї частини дурнуватого електорату, який на словах «щиро український і патріотичний», який повівся і примножив фатальні плоди передвиборчої політтехнології «противсіхства», підсунутого тодішнім продажним президентом Ющенком, який завдяки сподіванням вирішення своєї власної політичної долі та гарантій її недоторканості  і своїх придворних лизоблюдів, свідомо і сплановано прирік Україну та її народ на поталу і ганьбу у світі, на руйнування усього надбаного і примноженого, відродженого і святого!
Роковини – це не кінець світу! Приклади режимів країн північної Африки, що проіснували по 30-40 років, впали під миттєвим виверженням сили волі десятків тисяч мирно налаштованих неозброєних громадян! Режими не вічні і безперспективні! Україна – не виняток!

Як ви оцінюєте перший рік Президента Януковича?

Ірина, студентка:
 – Все, що я можу пригадати, – вінок, що на нього впав, переплутані власні імена і назви, причому на зустрічах на високих і найвищих рівнях, та того, що Янукович очікує весни, коли на вулицях роздягатимуться українські жінки… Більше нічого сказати не можу.

Іван Маркович, пенсіонер:
 – А що, нічого поганого сказати не можу. Життя таке ж тяжке, як і при попередній владі. От добре хоч те, що влада не лається публічно, а то і не робили ніц, і  ще нас соромили на весь світ.

Пані Мирослава, продавець:
 – Я нічого в бік покращення не бачу, навпаки,ціни ростуть на продукти та на предмети першої необхідності. Так що стало гірше. Але українці завжди виживали, і тепер виживуть.

Ольга, вчителька:
 – Нормальний Президент, не гірший за інших. Як жили, так і живемо. Він за один рік не зміг зробити все, що задумав. Ще через рік буде  краще видно результати.

Олеся, менеджер:
 – Катастрофа. Крах усіх планів, надій і сподівань. Але кого народ вибрав, того і має. Напевно, так Бог допустив.

Василь, юрист:

 – Поки демократи доказували один одному, хто із них крутіший перець і набридали цим громадянам, Янукович спокійно дочекався свого часу і чесно став Президентом. Хай Бог допоможе йому мудро керувати країною і про простих людей пам’ятати.

Війна соціологів

Цими днями оприлюднені дані двох соціологічних досліджень, в яких соціологи намагалися зафіксувати, як українці оцінюють рік президентства Віктора Януковича. Результати виявилися діаметрально протилежними.


Негативно

Опитування «Українського демократичного кола» на замовлення Інституту політики засвідчили, що майже 62% українців відчувають незадовільне матеріальне становище. При цьому третина опитаних (33,3%) зазначили, що їхнє матеріальне становище не змінилося і лише 4% вважають, що їхнє матеріальне становище покращилось. Кожній десятій українській родині (11,2%) не вистачає грошей навіть на їжу, а двом п’ятим (41,3%) якщо є за що купувати їжу, то нема коштів на одяг чи взуття. Абсолютну більшість населення (97,5%) тією чи іншою мірою хвилює зростання цін.
Опитування було проведено з 29 січня по 7 лютого. За місцем проживання опитано 1200 респондентів з усіх регіонів. Статистична похибка вибірки без урахування дизайн-ефекту з вірогідністю 0,95 не перевищує плюс-мінус 2,9%.

Позитивно
В той же час згідно з результатами соціологічного дослідження, проведеного Центром соціальних досліджень "Софія”, 51,8% українців вважають, що Президент України Віктор Янукович або "послідовно виконує свої обіцянки”, або "намагається в міру можливості їх виконувати”.
Найбільше схвалюють діяльність Президента жителі Донбасу і Криму. Серед представників цього макрорегіону про це заявили 67,9%.
Для мешканців Південного Сходу цей показник становить 57,7%, для мешканців центральних областей – 46,8%, для представників Заходу країни – 28,4%.
Головними здобутками першого року президентства В. Януковича стали, на думку респондентів (від 20% і більше загальної кількості опитаних), зважена зовнішня політика, розвиток міжнародного співробітництва, започаткування адміністративної реформи і скорочення видатків на систему державного управління, реформи в сфері освіти, зважена мовна політика, боротьба з корупцією, розслідування зловживань колишніх високопосадовців.
Понад половина (51,9%) опитаних вважає, що результатом зовнішньої політики Президента стало зміцнення співробітництва з державами-партнерами України.
Опитування проводилося з 29 січня по 3 лютого 2011 у всіх регіонах України (загалом у 125 населених пунктах). Всього було опитано 2025 респондентів віком від 18 років і старших.
Переглядів: 1311 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 gilberte  
0
Hats off to woehver wrote this up and posted it.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]