Четвер, 28.03.2024, 22:24
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Серпень » 2 » ПОРАДИ
09:35
ПОРАДИ
Вибираємо фільтр для води

Організм людини для нормального функціонування  щодень потребує близько 2-х літрів води. Часто вода із крану не є придатна до вживання. Це пов’язано із тим, що для очищення води, яку подають у водопроводи, застосовують хлорування. Це є найдешевший спосіб очищення води від мікробів. Але даний спосіб очищення води має недолік, а саме те, що шкідливий для здоров’я людини хлор попадає у воду, яку ми п’ємо.
Побутові моделі фільтрів для води відрізняються за технічними характеристиками і за типом монтажу. Тому, перш ніж купувати фільтр для води, визначте ваші потреби.


Фільтр для води глекового типу

Накопичувальний фільтр глекового типу дуже простий у застосуванні. У верхню ємність набирається вода, яка під дією сили тяжіння просочується через картридж із сорбентом та переливається у нижню ємність. Один картридж може очистити 150-400 літрів води.
Переваги:
Фільтр цього типу простий у користуванні, оскільки не потребує спеціального підключення до водопроводу. Картридж у фільтрі глекового типу може очистити 150-400 літрів води і легко змінюється. Добре підходить для використання на дачі (де немає водопроводу), в офісі чи у комунальній квартирі.
Недоліки:
Ступінь очищення води трохи нижчий, ніж у фільтрах для води, які підключаються до водопроводу. Ще один недолік – це обмежений обсяг профільтрованої води, який дорівнює обсягу глечика, який зазвичай становить від 1 до 1,7 літра. У випадках, коли вам потрібно води більше, доведеться наповнювати глкек двічі.

Фільтр для води – насадка на кран

Фільтр для води такого типу – це циліндр, який надівається безпосередньо на кран, а вода через нього проходить під тиском.
Переваги:
Фільтри насадки на кран мають малі габарити і низьку ціну. Такі фільтри знадобляться тим, хто часто подорожує.
Недоліки:
Для фільтра, що надягається на кран, додатково потрібна ємність, у яку буде збиратися чиста вода. Через малу кількість сорбенту фільтри для води такого типу мають низьку продуктивність, яка приблизно становить всього 0,3-0,5 літра за хвилину. Після користування фільтром його весь час потрібно знімати з крана.

Настільний фільтр  для води

Фільтр розташовується поряд з краном та з’єднується з ним гнучким шлангом.
Переваги:
Настільний фільтр має досить велику продуктивність (1 – 1,5 літрів за хвилину). Крім того, вам не потрібна окрема ємність, в якій буде зберігатися очищена вода.
Недоліки:
Настільний фільтр для води займає багато місця біля мийки, хоча існують фільтри, які вішаються на стіну та дозволяють зекономити місце на кухні. Після користування такий фільтр потрібно відключати від крана.

Стаціонарний фільтр для води

Такі фільтри складаються із декількох ємностей, у яких знаходяться різноманітні фільтруючі елементи. У більшості випадків стаціонарні фільтри для води оснащені окремою ємністю для зберігання чистої води. Сам фільтр встановлюють під раковиною, а назовні виводять окремий кран з очищеною водою
Переваги:
Ступінь очищення води у стаціонарних фільтрах значно вищий у порівнянні з іншими типами фільтрів. Картриджі мають великий ресурс та високу продуктивність (до 15000 літрів на місяць). Корпус фільтру схований під мийкою та не займає простір на кухні, як у випадку із настільним фільтром. Стаціонарні фільтри зручні у користуванні, оскільки ви завжди можете отримати стільки очищеної води, скільки вам потрібно.
Недоліки:
Стаціонарні фільтри є досить дорогими.

Тепер вибір за вами. Якщо ви звикли до комфорту, або у вас велика родина, то вам знадобиться стаціонарний фільтр. У іншому випадку вам, можливо, буде достатньо фільтру для води глекового типу.

Переглядів: 825 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]