Четвер, 28.03.2024, 18:13
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Травень » 29 » ПОЛІТИКА
09:21
ПОЛІТИКА

Допомогти виборцю
Протягом кампанії з виборів Президента України громадська організація «Агентство з розвитку  приватної ініціативи» надавала безоплатну правову допомогу  мешканцям Прикарпаття, сприяючи в  реалізації їх виборчих прав.
Від початку березня 2014 року організація бере участь у впровадженні проекту «Захист цивільних та громадянських прав в Україні»,  який спрямований на сприяння проведенню прозорих та  чесних виборів Президента України, а також на  подолання негативних правових наслідків сучасної  суспільно-політичної ситуації  у державі. Проект виконується в 11 областях України Всеукраїнською  коаліцією  з надання правової допомоги у співпраці з 13 потужними регіональними неурядовими організаціями. Зокрема, на Івано-Франківщині Агентство з розвитку приватної ініціативи  реалізує проект спільно з МГЦ «Еталон».
Працюючи в рамках проекту, юристи щодня надають  правову допомогу мешканцям краю, а також співгромадянам з інших регіонів України, надаючи їм безоплатні консультації, допомагаючи складати процесуальні документи. Проект став нагодою цілком безкоштовно отримати кваліфіковану правову допомогу  вже для десятків громадян. І гідною винагородою для юристів при цьому є слова вдячності та проста задоволеність тих, хто звернувся за роз’ясненням законодавства та практичною підтримкою фахівців.
Окремий компонент проекту – виїзне консультування у сільських громадах області. В ході роботи виїзної приймальні жителі сіл отримали конкретні відповіді на питання правового характеру, зокрема, з питань внесення до списків виборців, ведення Державного реєстру виборців, голосування на дому тощо.
Однак в юридичній практиці сказане слово, як правило, має бути підкріплено паперовим носієм. В рамках проекту юристи охоче допомагали громадянам складати необхідні документи. На правове просвітництво виборців були також спрямовані буклети, що розповсюджувались в рамках проекту та містили важливу інформацію щодо реалізації виборчих прав.
«Ці вибори стали чи не найскладнішими для незалежної України, – каже юрист ГО «Агентство з розвитку приватної ініціативи» адвокат  Кирило Рубановський. – Попри екстремальну політичну ситуацію, з якою стикнулись наші співгромадяни на Сході та Півдні, виборці всієї держави стикнулися з низкою законодавчих нововведень. Нам довелось практично  допомагати людям, що прагнули проголосувати, реалізувати своє право,  роз’яснювати суть певних законодавчих норм (скажімо, щодо особистого голосування, документів, що є підставою для отримання бюлетеня тощо). Ми вникали  в конкретні обставини кожної ситуації, нерідко пропонувалии кілька можливих варіантів, щоби вибрати оптимальний. Це потрібна й водночас цікава робота».
Попри завершення виборчої кампанії, проект «Захист цивільних та громадянських прав в Україні» триває. Для отримання безоплатної правової допомоги громадяни можуть звертатися до громадської приймальні ГО «Агентство з розвитку приватної ініціативи» за адресою:  м. Івано-Франківськ, вул. Дністровська, 26, ІІ поверх, каб.12, контактний тел. (0342) 50-46-05.Прийом громадян здійснюється кожного робочого дня з 9 до 18 години.
ГО «Агентство з розвитку приватної ініціативи»

Переглядів: 586 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]