Середа, 24.04.2024, 20:34
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Серпень » 2 » ПОЛІТИКА
09:55
ПОЛІТИКА
На Прикарпатті розмахнулись для «УДАРу»

Партія «УДАР (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка» планує взяти під час парламентських виборів не менше 20% голосів на Івано-Франківщині. Про це заявив минулого четверга на прес-конференції голова обласної організації «УДАРу» Роман Чернега, додавши, що плани в партії «дуже амбітні».

Пан Чернега розкритикував роботу нинішнього складу Верховної Ради, якій, згідно з соціологічними дослідження фонду «Демократичні ініціативи», довіряють лише 7% населення.
«Парламентарі демонстративно та зухвало порушують Конституцію України. При наявності в залі 70 депутатів приймають закони (для чого потрібно 226 голосів). Фахівці підрахували, що за останній рік лише 14% законопроектів були прийняті особистим голосуванням. Саме так були «прийняті» Кримінально-процесуальний кодекс, ряд економічних законопроектів та скандальний «мовний» закон. Всі вони з самого початку були нелегітимні», – наголосив він.
Відтак висновок лідера обласного «УДАРу» був відверто пропагандистський: «Потрібні нові люди в Верховній Раді. Люди, об’єднані спільними принципами та готові до змін. Люди, яких об’єднав «УДАР».
Наразі людей, яких об’єднав «УДАР» на Прикарпатті, тобто членів партії Віталія Кличка в нашій області – майже 700. І, як стверджує Р. Чернега, ще півтори тисячі заяв про вступ до партії знаходяться на розгляді. Зокрема, за його словами, членами «УДАРу» вже стали «нашоукраїнці» Палійчук, Парфан і Онутчак, яких партія запропонувала кандидатами в нардепи по мажоритарних округах.
Р. Чернега відповів і на закиди об’єднаної опозиції щодо гіпотетичної співпраці «УДАРу» з партією влади. «Ми ні зараз, ні в майбутньому не будемо співпрацювати з Партією регіонів, ні в парламенті, ні поза парламентом», – заявив керівник облорганізації «УДАРу».  
Він підкреслив, що «УДАР» запроваджує принцип відповідальності і контролю, згідно з яким всі претенденти в кандидати присягнуть перед українським народом і скаладатимуть повноваження у разі зради своїх виборців. Відеозаписи присяг незабаром можна буде побачити на веб-сайті «УДАРу».
Яким чином партія забезпечить дотримання цих присяг за відсутності відповідного законодавчого механізму, Р. Чернега не конкретизував, а лише висловив надію, що в Кличка вистачить аргументів переконати недобросовісного депутата скласти свої повноваження, не застосовуючи кулаки чи погрози.
Тарас ТКАЧУК
 
 

Переглядів: 661 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]