Четвер, 18.04.2024, 14:04
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Січень » 12 » ПОЛІТИКА
11:46
ПОЛІТИКА
Анатолій Гриценко:
«Україні потрібна нова політична еліта»


Парламентські вибори, які відбудуться у 2012 році, дають шанс оновити політичну еліту. Про це в прямому ефірі радіо «Ера» заявив лідер «Громадянської позиції» Анатолій Гриценко. Зараз Україна виглядає як таке собі сито, коли фільтрується справжнє і несправжнє. Це відбувається і в суспільстві, і в політиці. Залишається на поверхні справжнє. Головні три завдання у новому році: не допустити здачі національних інтересів і втрати незалежності, не допустити згортання демократичних процесів і кардинально оновити політичну еліту.

«Владу треба оновити на 90%, бо у парламенті та уряді – ті ж самі по кілька разів. Треба, щоб моральніші, професійніші пішли догори. Тоді в України з’явиться реальний шанс», – вважає лідер «Громадянської позиції». Суспільство прокидається, з нього мають народитися нові люди, нові лідери з новими цінностями, які замінять тих, хто при владі вже давно. Тих, хто, міняючись влада-опозиція, ніколи не був альтернативою.
Рік парламентських виборів – це можливість спрямувати незадоволення людей на конструктивну дію. Тому що в 2011 році цього не можна було зробити. Ніхто не бачив реальної можливості якось стягти чиновників з Банкової, відсунути їх від влади. А парламентські дають такий шанс. Якщо опозиція отримає більшість – то все! Уряд Януковича не зможе провести жодного корупційного, лобістського закону. Не зможе помахом руки Чечетова прийняти бюджет за 15 хвилин, не зможе списати мільярди боргів олігархам перед бюджетом.
Тому Гриценко закликає підготуватися до цих виборів і усвідомити відповідальність кожного за долю країни. Не Янукович, Азаров чи Клюєв фальшуватимуть на виборчих дільницях. Це робитимуть чи не робитимуть приблизно 500 тис. громадян України. Хазяїнами на своїй землі є люди, а не купка чиновників при владі. Вони тимчасові тут. Ми тут постійно житимемо і маємо нести свою відповідальність. Невеличкий крок – чесно проголосувати на виборах – це мінімальне, що має зробити кожен громадянин. Тоді можна сподіватися на зміну політичної еліти. Тоді наша країна швидко піде угору в своєму розвитку.
Голова Івано-Франківської
ОО ПП «Громадянська позиція»
Микола ЛАДОВСЬКИЙ
Переглядів: 768 | Додав: bond | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]