Середа, 17.04.2024, 01:12
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Березень » 27 » ПОЛІТДАЙДЖЕСТ
10:56
ПОЛІТДАЙДЖЕСТ

Росія запропонувала поділити Україну


Згідно з позицією Держдуми, Польща повинна вимагати проведення референдуму щодо прихильності до неї у п'яти західних областях України: Волинській, Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській і Рівненській. Окрім того, Угорщині пропонують приєднати Закарпаття, а Румунії - Чернівецьку область. Україні ж вони хочуть залишити лише центральну частину.


Міністерство закордонних справ Польщі отримало офіційного листа від Державної думи Росії, в якому міститься пропозиція поділу території нинішньої України, повідомляє польське видання Gazeta.pl з посиланням на міжнародний канал Громадського телебачення Польщі TVP (Telewizja Polska), створений за підтримки МЗС Польщі.
МЗС запропоновано спрямувати зусилля на проведення в Україні референдуму щодо приєднання до Польщі п'яти західних областей України.
Радник президента Польщі з гуманітарних питань Томаш Наленч вже однозначно прокоментував пропозицію, що надійшла з Росії: "Ці думки – плід якоїсь хворої уяви". "Це просто обурливо запропонувати Польщі участь у розділі дружньої країни і зміну її кордонів", – йдеться у заяві радника президента. Томаш Наленч зазначив, що це "офіційне" послання має бути направлено на аналіз психіатра.
Прес-секретар МЗС Польщі Марчін Войцеховський підтвердив факт отримання листа від імені заступника голови Держдуми РФ, лідера Ліберально-демократичної партії РФ Володимира Жириновського і заявив, що "пропозиції, які містяться в ньому, настільки дивні, що ніхто не розглядав їх серйозно". Він із жалем зазначив, що "частина російської політичної еліти все ще міркує з точки зору пакту Молотова-Ріббентропа".
Окрім того, як повідомляє TVP, аналогічні "пропозиції" з боку офіційної особи РФ отримали також Угорщина і Румунія, яким запропоновано претендувати на Закарпаття та Чернівці.
Україні ж, за планом Жириновського, має залишитися тільки її центральна частина.
У листі, надісланому до МЗС Польщі, віце-спікер Держдуми РФ повідомив, що в українців, які живуть на Сході та Заході країни, дуже великі відмінності в менталітеті, і вони насилу вживаються разом. "Взаємна неприязнь протягом багатьох років, що супроводжується відкритими конфліктами, часто перетворюється на криваві бійні – цілі села було знищено під час жорстокої боротьби між польськими та українськими націоналістами", – цитує видання Gazeta.pl лист Жириновського, в якому він пропонує Польщі відновити "історичну справедливість".
У МЗС Польщі відзначили, що хоча Жириновський і раніше з трибуни запропонував Польщі піти шляхом Росії і вимагати від України "передання неукраїнських територій", але було неможливо навіть уявити, що подібні суперечливі заяви можуть отримати офіційну форму, а саме – лист на адресу МЗС Польщі, зазначає польське видання.
"Жириновський отримає ввічливу відповідь, без посилання на зміст його листа", – повідомили у МЗС Польщі.

Переглядів: 510 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]