Четвер, 28.03.2024, 16:56
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Лютий » 24 » Пільгові перевезення обмежать?
11:42
Пільгові перевезення обмежать?
Приватні перевізники Івано-Франківська просять міську владу скасувати безкоштовне перевезення на міських маршрутах пенсінерів з 10 до 16 години.

Як повідомив заступник голови Асоціації приватних міських пасажирських перевізників Володимир Сохан, відповідне клопотання, ухвалене на зборах асоціації, вже направлено до міськвиконкому. До такого кроку перевізників спонукала збитковість більшості маршрутів. «Зараз в місті є лише з десяток рентабельних маршрутів, – пояснює В.Сохан. – На решті маршрутів перевізники працюють на межі виживання. Дехто вже сам сідає за кермо автобуса, бо немає за що платити водіям».
За підрахунками асоціації, лише через подорожчання дизпалива, на якому працюють більшість автобусів, перевізники щоденно зазнають збитків на 60 гривень. «Хоча дизпаливо вже подорожчало на дві гривні, ми не виступаємо за підвищення тарифів. Зараз ми виконуємо умови договорів і перевозимо пенсіонерів безкоштовно. Але просимо владу піти нам назустріч і скасувати обов’язкове безкоштовне перевезення пенсіонерів з 10 до 16 години, залишивши в кожному автобусі, відповідно до його пасажиромісткості, три-чотири місця для безкоштовного перевезення пільгових категорій пасажирів», – зазначив В.Сохан.
Заступник міського голови з питань ЖКГ, транспорту і зв’язку Микола Саєвич каже, що особисто він до такого шляху розв’язання проблеми не схильний. І зазначає, що своє клопотання перевізники передовсім повинні обгрунтувати конкретними розрахунками. Потім це питання на своєму засіданні розглянуть члени міськвиконкому і ухвалять відповідне рішення. Можливо, просто скоротять час безкоштовного перевезення пенсіонерів.
Водночас М.Саєвич зазначив, що зараз готуються рішення виконкому про офіційне скасування кількох міських автобусних маршрутів, де вже кілька разів поспіль не відбувся конкурс на їхнє обслуговування через відсутність претендентів, а також про збільшення кількості одиниць рухомого складу на окремих маршрутах, де перевізники все ще мають бажання працювати.
Стах МІРЧУК
 
Переглядів: 1087 | Додав: bond | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]