Середа, 24.04.2024, 21:08
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Лютий » 17 » Перший досвід і політична відповідальність
16:01
Перший досвід і політична відповідальність
Віталій Голутяк,
депутат міськради, фракція ВО «Свобода»


У день, коли вийде цей номер газети, спливатиме 90-а доба з часу складання присяги депутатами нового скликання. Усвідомлюючи це, намагаюся зазирнути у недалеке минуле, щоб побачити, що сталось за ці дев’ять десятків днів.
Безперечно, для кожного, хто отримав депутатський мандат вперше, вони були нелегкими та напруженими і багато в чому змінили уявлення про те, як працює міська влада.
Якщо поглянути на сухі цифри, то, звичайно, цей стартовий відрізок не минув намарно. Він довів – це скликання суттєво відрізняється від усіх попередніх перш за все активністю, дисциплінованістю та бажанням депутатів змінити існуючий стан речей. Шість сесій, майже 100 засідань депутатських комісій, понад 70 «депутатських прийомів» та сотні звернень – погодьтесь, цифри достатньо вагомі як для такого терміну.
В ці 90 днів умістилась ейфорія загальної перемоги, перші вирішені проблеми людей і розчарування від того, що, на жаль, через «депутатський мандат» не маємо змоги допомогти усім, хто цього потребує. Проте основне, що за цей час перед очима вималювалась загальна картина управлінського процесу у місті. І вона відкрилась зовсім не у веселкових барвах.
Як депутат, обраний по мажоритарному окрузі, звичайно, чи не найбільше переймаюсь станом житлово-комунального господарства. Як не прикро визнавати, але ця сфера доведена до такого жалюгідного стану, що описати його не вистачає слів. Так і хочеться запитати у всіх попередників: як можна було за 20 років довести житловий фонд міста до такого стану? Чому в Івано-Франківську немає жодного незбиткового комунального підприємства? Хіба можна було не помічати такий стан раніше? А що ж тоді робили депутати попередніх скликань, не кажучи вже про виконавчу владу? Впевнений, що у всіх них є відповідь на кожне з цих питань. Тільки, на жаль, від цього не легше.
На тлі такої картини для мене особливо цинічно виглядають заяви поважних і шанованих депутатів, які за кожної нагоди намагаються підкреслити, що сьогодні тільки «Свобода» і міський голова несуть відповідальність за стан справ у місті. От і нещодавно прочитав подібну заяву від депутата 5-ти (!) скликань.
А тому хочу підкреслити – кожен депутат від ВО «Свобода» розуміє відповідальність, яка лежить на ньому особисто і на партії в цілому, і в жодному разі не відмовляється від покладених на них обов’язків. Відмовитись від відповідальності – те саме, що відмовитись від колосальної довіри, яку продемонстрували жителі Івано-Франківська на виборах 31 жовтня. Ті ж, хто знімає з себе відповідальність, має скласти депутатський мандат. Але, крім ради, є ще понад 400 працівників виконавчих органів. А ще понад тисячу працівників комунальних підприємств. Законодавство сьогодні визначає, що всі кадрові та фінансові ресурси зосереджені у міського голови, і кому, як не депутатам з 20-літнім стажем, це знати.
Останні вибори – справедлива оцінка попередньої діяльності багатьох політичних сил. Ми ж прагнемо, щоб іспит, який нам вперше здавати через 5 років, пройшов набагато вдаліше і не був останнім.
Переглядів: 959 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Знайомий  
0
Повна маячня. Не зробили нічого і робити не будуть. Видресеруване юнацтво! Якщо б за місяць вибори - то Свобода у місті не мала б такого результату. Свободівці - гарматне м"ясо у своїх поводирів.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]