Субота, 20.04.2024, 00:22
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Вересень » 3 » Пам'яті Михайла Дяка
11:19
Пам'яті Михайла Дяка
19 серпня в Івано-Франківську міська організація ВО «Свобода» вшанувала пам'ять лідера Українського національного фронту, дисидента Михайла Дяка. Вшанування пройшли біля барельєфа українському дисиденту на вулиці Національної гвардії. У заході взяли участь секретар Івано-Франківської міськради Руслан Марцінків, депутати-«свободівці», мешканці міста та син Михайла Дяка  Олесь  Дяк.
Розпочався захід із поминальної панахиди, яку відправили отці Руслан та Віталій храму Пресвятої Богородиці. «Ми повинні прагнути досконалості духовної та національної. Це взаємопов’язані поняття. І такі постаті, як Михайло Дяк, мають служити прикладом, що здатен стати для нас уроком патріотизму», – сказали священики.
«Свободівець» Руслан Марцінків звернувся до учасників із закликом пам’ятати та наслідувати українських героїв. «Щороку ми вшановуємо пам'ять нашого українського героя Михайла Дяка саме перед великим державним святом – Днем Незалежності. У 60-ті роки, коли УПА завершує своє існування, знаходяться сини і дочки, що розпочинають нову хвилю національної боротьби – отець Лесів, Зіновій Красівський, Михайло Дяк – вирішили довести, що українська держава таки постане. Вона постала, але сьогодні наступають вже треті совіти, що знов йдуть на штурм української церкви, мови, культури. Проте не слід здаватися, бо ми, українці, виховані на героїчних чинах наших звитяжців, таких як Михайло Дяк. Сьогодні дух дисидентів має стати цілющим натхненням і джерелом сили для національного відродження України», – зазначив Руслан Марцінків.
Відомий поет, співак, син Михайла Дяка Олесь приїхав зі Львова, щоб взяти участь у вшануванні пам’яті батька. Дяк звернувся до присутніх зі словами подяки за пам'ять і вшанування батька. Він розповів декілька історій із життя та діяльності лідера Українського національного фронту. «У житті мого батька діяла якась містика чисел, адже народився він 23 серпня у День Державного Прапора, у переддень Дня Незалежності, 18 серпня – відійшов у той світ, а 21 серпня  був його похорон. Чи можна це назвати випадковістю? Прапор для нього був незвичайною святинею, що постійно був біля нього, з ним він і відійшов у потойбічний світ: отець Лесів зав’язав синьо-жовту стрічку на труні мого батька. Все життя він проніс його в серці. І мені дуже приємно, що чин Михайла Дяка не забутий, що нині є ті, хто приходять і вшановують пам'ять, а разом із тим перебирають ту волю, волю до Незалежної України», – сказав Олесь Дяк.
На завершення Олесь Дяк заспівав українську пісню, а учасники віче поклали вінок до барельєфа дисидента.
Переглядів: 766 | Додав: vovak | Теги: ВО Свобода, Дяк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]