Четвер, 18.04.2024, 14:08
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Лютий » 27 » НОВИНИ
11:48
НОВИНИ
Застава за кандидата в Президенти

Кандидати в президенти України будуть допущені до участі у виборах після внесення грошової застави у розмірі 2,5 млн. гривень. Про це на прес-конференції повідомив глава Центрвиборчкому Михайло Охендовський.
Зазначимо, на організацію та проведення виборів Президента, які відбудуться 25 травня,  Верховна Рада України виділила майже 2 млрд. гривень.
Запросять місію МВФ
Новопризначений голова Національного банку Степан Кубів планує запросити місію Міжнародного валютного фонду для переговорів. Кубів зазначив, що є питання, на які хоче отримати відповідь суспільство та звичайні громадяни.
«Перший крок – це знайомство. Другий крок – це будуть кваліфіковані питання по золотовалютних резервах, структурі їхній, переговори про відкриття нової програми, яка необхідна станом на сьогодні», – сказав Степан Кубів.
Раніше директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард заявила, що МВФ готовий надати допомогу Україні, якщо її керівництво звернеться за нею.
Нагадаємо, у 2013 році в Україні працювали кілька місій МВФ, проте жоден з візитів не привів до відновлення кредитування економіки України в рамках програми stand-by обсягом близько 15 млрд. доларів.

Утриматись від грошової паніки
Населення України повинно утриматися від купівлі іноземної валюти, а також від дострокового зняття депозитів, повідомляє Український Кредитно-Банківський Союз (УКБС).
«З метою недопущення дестабілізації фінансового ринку закликаємо не піддаватися панічним настроям і утриматися від купівлі іноземної валюти з метою спекуляцій та накопичення, а також від дострокового зняття депозитів. Оскільки це, перш за все, шкодить самим вкладникам, а не тільки фінансовій системі нашої країни», – повідомляє УБКС.
Асоціація вважає, що на сьогодні відсутні об'єктивні підстави для поширення панічних настроїв серед населення та бізнесу. До того ж в УКБС заявили, що міжнародні фінансові інститути підтвердили готовність надати термінову фінансову допомогу Україні.
УКБС вважає, що в умовах достатньої ліквідності банківської системи, а також прийняття Нацбанком запобіжних заходів для збереження стабільності дозволить зберегти заощадження населення і стабілізувати банківську систему в цілому.

Ціни вгору, ціни вниз

З початку лютого середні роздрібні ціни на всі овочі борщового набору на продовольчих ринках зросли. Про це повідомила прес-секретар Державної інспекції з контролю над цінами Марина Воротинцева.
За її словами, найсильніше подорожчала капуста - на 8,9%, її середня вартість по країні досягла до 2,93 грн. за кг. На 3,3% і 3,4% відповідно зросла вартість цибулі та картоплі - до 6,88 грн. за кг і 6,13 грн. за кг відповідно. Всього на 1,8% збільшилися цінники на буряк (до 4,06 грн. за кг) і на 1% - морква (до 4,14 грн. за кг).
Експерти пояснили подорожчання капусти низьким урожаєм в Західній Україні. Це змусило місцевих постачальників скуповувати її в східному і центральному регіонах.
Втім, експерти не виключають можливість, що вже до середини березня ціни на «борщ» знизяться мінімум на 10%.
Переглядів: 639 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]