Четвер, 28.03.2024, 19:45
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Травень » 19 » Новини
10:50
Новини
«Джура» стане «Зірницею»?

Незабаром  Україна святкуватиме 20-у річницю своєї Незалежності. Держава вже вийшла з дитячого віку. Виросло і досягло повноліття ціле покоління людей, яке народилося у незалежній державі. Покоління, яке не знає подвійних стандартів, в якого є свої традиції, символи, на яких воно виросло і які треба наслідувати. Одним з виховних моментів, на яких виховувалися майбутні захисники України, була козацька гра «Джура».


І ось недавно з Міністерства освіти надійшла рекомендація, яка фактично покликана гру «Джура» замінити грою «Зірниця». Власне ще від 27 серпня 2010 р. Кабінет Міністрів України  видав розпорядження «Про деякі питання військово-патріотичного виховання учнів загальноосвітніх навчальних закладів», яким підтримав пропозицію Міністерства освіти і науки щодо надання військово-патріотичній спортивній грі «Зірниця» статусу Всеукраїнської. Тепер приступили до реалізації.
«Цей акт є прикладом лакейського прислужництва перед Кремлем, спробою хоча б чимось реанімувати та відтягнути в часі безславну погибель символів найбільш звірячої в історії людства комуністичної більшовицької системи», – переконаний заступник голови обласної організації Спілки офіцерів України, полковник Ігор Гут. На переконання пана Ігоря, «ніби невинна зміна назви існуючої гри «Джура» на «Зірницю» при декларуванні виховання майбутніх захисників Вітчизни на бойових традиціях українського народу та Збройних сил (не вказано яких) несе в собі небезпеку виховання на традиціях павліків морозових, героїзації катів каральних органів СРСР та його злочинців-вождів…».
А тому обласна організація Спілки офіцерів України та провід обласної організації Конгресу українських націоналістів звертаються до голови ОДА Михайла Вишиванюка, голови облради Олександра Сича, начальника обласного управління освіти Зінаїди Болюк та керівників допризовної підготовки юнаків «не виконувати антинародних вказівок україножера Табачника, залишити в дії гру «Джура», збагативши виховний процес немеркнучими сторінками боротьби за волю України, бійців УПА, повстанців Холодного Яру».
Переглядів: 792 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]