П`ятниця, 19.04.2024, 21:58
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Травень » 19 » Новини
10:49
Новини
Премії знаходять своїх лауреатів

Цьогорічна весна, та й, зрештою, як і кожна весна на Прикарпатті, багата цікавими дарунками для творчих людей. У травні та на початку червня серед письменників та журналістів народжуються нові лауреати різних премій. Спеціально для цього засідає комісія, котра й вирішує, кому і за які заслуги призначити премію. Найбільшу на теренах Прикарпаття премію в галузі літератури вручили минулими вихідними у селі Русів Снятинського району. Місце вибрано не випадково, адже й премія носить ім’я видатного покутянина Василя Стефаника.

Лауреатами стефаниківської премії стали троє наших краян. Перемогу у номінації «документальна і науково-критична література» здобув Василь Харитон за книгу «Покутяни». А в номінації «поезія» премію розділили Ольга Слоньовська за збірку поезій «Пектораль» та Василь Ганущак за збірку вибраних поезій та перекладів «На бурунах часу».
6 червня з нагоди Дня журналіста в Івано-Франківську відбудеться нагородження кращих «володарів гострого пера». Комісія з присудження премії вирішила, що цього року премію імені Богдана Бойка у номінації «преса» отримають завідувач відділу соціальних проблем Городенківської районної газети «Край» Людмила Стражник та головний редактор редакційно-видавничого комплексу «Злагода» (м. Тлумач) Зіновій Штурнак. У номінації «телебачення» премію присудили творчому колективу ТРО «Тисмениця» (директор Володимир Струк).
Нагадаємо також, що з нагоди святкування Дня міста в Івано-Франківську було вручено міську премію імені Івана Франка в галузі літератури і журналістики. Серед літераторів переможцями стали Ольга Нижник за книги «Потрібен час…, або Не просто бути жінкою», «Такі незнайомі – знайомі обличчя» та Ярослав Ткачівський за поетичні книги «Сяєво сьомого неба», «Сльоза блаженства», «Дивоцвітом грають весни», «Хміль солов’їних ночей», «Срібне весілля», «Лиш не згасне любов».  Лауреатом премії ім. І. Франка в номінації «журналістика» стала Галина Добош за цикл радіопередач на радіо «Свобода» та обласному радіо.
Володимир БОДАК

Переглядів: 949 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]