Середа, 24.04.2024, 10:16
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Жовтень » 21 » Нові обрії франківських театралів
09:44
Нові обрії франківських театралів
25-26 жовтня іванофранківці представлять свої вистави у Перемишлі та Жешуві

Івано-Франківський академічний обласний український музично-драматичний театр ім. Івана Франка у новому сезоні вийшов на новий етап творчості. Разом із показом вистав у власних стінах актори театру мають можливість частіше гастролювати як по Україні, так і за межі держави. Керівництво театру переконане, що причиною цього є вдалі постановки.


Можливо, саме тому вистава «Солодка Даруся» вже встигла побувати і на київському фестивалі «Гоголь Фест», і у Львові під час цьогорічного книжкового форуму. До речі, під час обидвох дійств наші актори настільки вразили закордонних гостей форуму, що отримали чимало схвальних відгуків та запрошень на гастролі.
– Потрапити на «Гоголь Фест» для будь-якого українського колективу є престижно. Нас там сприйняли дуже добре, адже квитки були розкуплені одразу, як тільки вистава появилася на афішах. Ми виступали в рамках українського шоу-кейсу, де були керівники та менеджери міжнародних театральних фестивалів. Це дає можливість для подальшої співпраці із ними. У нас зав’язалися тісні стосунки, тому сподіваюся, що в майбутньому така співпраця дасть хороший результат. Нас запрошують поїхати в США та Францію. А московські театральні критики сказали, що виставу «Нація» можна вести і в Москву, бо там такої немає, – каже директор театру Ростислав Держипільський.
Вже за декілька днів наші актори покажуть свою майстерність у сусідній Польщі. Туди вони їдуть як учасники українсько-польсько-словацького Підкарпатського театрального трикутника. А 29 жовтня наші актори виступатимуть у Чернівцях під час фестивалю «Оплески Буковини».
Крім гастролей, у репертуарній афіші драмтеатру є дуже багато як нових, так і давніших найкращих постановок. Вже у листопаді планується прем’єра вистави «Поминальна молитва» за твором Шолом-Алейхема «Тев’є-молочник», а на початку наступного року франківські любителі Мельпомени зможуть побачити «Ромео і Джульєтту» у постановці Ростислава Держипільського. Сам директор театру каже, що постановка за п’єсою Шекспіра – це дещо нове для Івано-Франківська. «Жодного разу за всю історію театру тут не ставили «Ромео і Джульєтту». Але в будь-якому репертуарі театру, котрий себе поважає, ані Шекспір, ані його закохані герої зайвими не будуть», – зауважує пан Ростислав. Зрештою, він сподівається, що прем’єру вистави вдасться приурочити до Дня закоханих, що, на думку керівника театру, було би дуже доречно.
Володимир БОДАК
Переглядів: 991 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]