П`ятниця, 19.04.2024, 14:14
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Березень » 13 » НАСАМПЕРЕД
12:24
НАСАМПЕРЕД
Андрій Троценко буде прислухатися до духовенства
«У мене немає жодної ейфорії, пафосу, гордості. Я відчуваю тільки відповідальність, помножену на відповідальність», – так прокоментував своє призначення на посаду голови облдержадміністрації Андрій Троценко під час зустрічі із духовними лідерами Прикарпаття. Також він наголосив, що під час підбору людей у свою команду він готовий «чистити владу спокійно, але дуже рішуче».
«Ваша підтримка для нас дуже важлива. Зайве буде говорити про той рівень агресії і непорозуміння, який є сьогодні у суспільстві. Владі зараз важко подолати перепони, котрі не дають можливості приступити до нормальної господарської діяльності», – наголосив Андрій Троценко.
Голова ОДА запевнив, що саме від духовних наставників влада очікує допомоги та підтримки, адже вони своїми зверненнями до мешканців краю мають можливість закликати до миру і спокою. «Хочемо почути від вас і науку, і настанови, котрі би дали можливість врахувати їх у нашій діяльності. Оскільки зараз формується нова команда, то є потреба в тому, аби вона не була замінена чисельно, а за своєю суттю, – зауважив керівник облдержадміністрації. – Дуже хочеться, щоби до влади прийшли моральні люди, котрі не мають за собою ніяких застережень у суспільній чи громадській роботі та не дали себе скомпрометувати. Нам треба нових, ефективних, розумних людей, які можуть витягнути нашу область із того стану, в якому ми зараз знаходимося».
Митрополит Івано-Франківський Володимир Війтишин (УГКЦ) переконаний, що на нову владу чекає важка праця. «Ті, хто працюють для народу, мають бути готові жертвувати себе», – наголосив митрополит Володимир і закликав до спільної праці, адже Церква є народом, а влада – для народу.
Андрій Троценко запевнив, що поради представників духовенства нова влада візьме на озброєння і матиме за відповідальність обов’язково їх виконувати.
Тим часом духовні отці висловили надію і розуміння, що нова влада має виконати чимало непростих завдань, адже, як повідомив владика Іоасаф (УПЦ КП), «хтось повинен і в нашій області розгрібати все те, що наболіло».
Представники духовенства побажали якомога частіше зустрічатися у такому форматі для обговорення наболілих проблем, бо, на їхнє переконання, проблем між Церквою і державою і справді є чимало.
Володимир БОДАК
Переглядів: 638 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]