Середа, 24.04.2024, 03:48
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Лютий » 6 » НАСАМПЕРЕД
11:30
НАСАМПЕРЕД
За побиття дитини –   у виправний центр
Прокуратурою Тисменицького району підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні щодо вітчима, який підозрювався у побитті 4-річної дівчинки.
Резонансна подія трапилась в листопаді 2013 року. Спочатку матір та дитина стверджували правоохоронцям,  що травм завдав рідний батько, котрий проживав окремо.  
Однак у ході досудового слідства було встановлено, що дівчинку побив співмешканець жінки. Перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, чоловік відлупцював дитину за те, що вона попросила їсти.
Тисменицьким районним судом горе-вітчима визнано винним у вчиненні кримінального  правопорушення, передбаченого  ч. 2 ст. 125 КК України. Суд при винесенні вироку врахував позицію державного обвинувача та засудив зловмисника  до одного року обмеження волі.
Варто зазначити, що вказаний вид покарання за санкцією статті є найсуворішим, повідомила прес-служба прокуратури Івано-Франківської області.  

Порушили права підприємців
Прокуратура виявила службовців Державної інспекції сільського господарства, котрі порушували права підприємців.
За фактами зловживання службовим становищем та підроблення документів посадовцями Державної інспекції сільського господарства в Івано-Франківській області розпочато кримінальне провадження.
За результатами прокурорської перевірки встановлено, що окремі посадовці інспекції  зловживали своїм службовим становищем.  Так, всупереч встановленому порядку впродовж минулого року  чиновники проводили в  деяких  випадках безпідставні перевірки підприємців. Крім того,  в акти перевірок додержання вимог земельного законодавства інспектори вносили неправдиві відомості про відмову від підпису керівниками підприємств та виносили приписи на усунення виявлених порушень.
 Водночас, щоб створити видимість успіхів у роботі та переслідуючи корисливі мотиви, інспектори за результатами нібито проведених позапланових перевірок  складали фіктивні акти щодо суб’єктів господарювання, чим грубо порушували конституційні засади підприємницької діяльності.
 За результатами перевірки  прокуратурою міста Івано-Франківська розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 364 та ч.1 ст.366 КК України. Наразі триває досудове розслідування, – повідомила прес-секретар прокурора м.Івано-Франківська Іванна Федик.
Переглядів: 606 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]