Субота, 20.04.2024, 15:57
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Березень » 21 » НАСАМПЕРЕД
14:26
НАСАМПЕРЕД
Кара Божа

Негода зіпсувала комунальникам професійне свято. Замість того, щоб святкувати, вони працювали, втримали ситуацію під контролем, ліквідовували наслідки стихії і значних зауважень до їхньої роботи міська влада не має.

Наприкінці минулого тижня під дією балканського циклону у західному регіоні України спостерігалось значне погіршення погодних умов, яке не оминуло й Івано-Франківськ. Як поінформувала начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко, за одну добу в місті випала місячна норма снігу, максимальна висота якого становила 42 сантиметри, а у ніч на 18 березня в Івано-Франківську зафіксували  найнижчу температуру повітря – 19,4 градуса морозу.
Водночас Т.Клочко наголосила, що під час ускладнення погодних умов комунальні підприємства міста працювали стабільно. Обійшлося без аварій на теплотрасах і водогонах, не було відключень тепла і води. Щоб забезпечити проїзд автотранспорту, 18 одиниць спецтехніки розчистили від снігу всі головні магістральні вулиці  Івано-Франківська, які також посипали протиожеледними матеріалами. Завдяки цьому не зупинявся громадський транспорт. Всі тролейбуси і автобуси працювали на своїх маршрутах.
Єдиний збій був з вивезенням з міста сміття, бо снігом замело дорогу на сміттєзвалище. У п’ятницю там застрягли чотири сміттєвози, яких не могли витягнути зі снігу більше 12 годин. Впродовж наступних днів ситуація з вивезенням твердих побутових відходів в основному стабілізувалась, хоча ще залишились окремі майданчики, де є його накопичення.
Сильні пориви вітру пошкодили повітряну електролінію 10кВт, внаслідок чого на три години без електропостачання залишились кілька вулиць в селі Микитинці Івано-Франківської міськради, звалили дерево, яке, падаючи, порвало мережі зовнішнього освітлення на вулиці імені Івана Миколайчука і похилило електроопору поблизу дитсадка №35 на вулиці Симоненка.
Підбиваючи підсумки роботи комунальників під час погіршення погодних умов і усунення ними наслідків стихії, міський голова Віктор Анушкевичус зазначив, що значних зауважень до них немає. «В принципі, як могли, так і спрацювали. Враховуючи наявний парк техніки, великих зауважень у мене нема, – сказав В.Анушкевичус. – Вулиці прочищені, проїхати ними можна. Але загальну картину псують льодові напливи на дорогах, які треба усунути, оскільки перепади температур прогнозують і надалі». Окремо мер оцінив роботу «Єдиного розрахункового центру», який, за його словами, «запізніло реагував» на звернення щодо прибирання снігу на тротуарах. Крім того, міський голова зобов’язав керівників ЄРЦ Вадима Войтика та «Дирекції замовника» Богдана Абрамовича «вжити вичерпних заходів під персональну відповідальність» щодо очищення дахів будинків від снігу і бурульок, а також закликав мешканців міста бути обережними, не ходити і не паркувати свої машини у місцях, позначених попереджувальними про небезпеку стрічками, де можуть падати бурульки чи снігові брили.
Стах МІРЧУК
Переглядів: 581 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]