П`ятниця, 19.04.2024, 05:28
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Березень » 7 » НАСАМПЕРЕД
11:20
НАСАМПЕРЕД
Чужі приходять в місто

Міський голова Івано-Франківська занепокоєний тенденцією перемог у тендерах на закупівлю робіт і послуг у комунальній галузі приватними фірмами з інших міст.

Про це Віктор Анушкевичус повідомив під час вівторкової апаратної наради у міськвиконкомі.
«Ми жодним чином не втручаємося у тендерні процедури, але я занепокоєний тим, що тендери на виконання робіт у комунальній сфері виграють приватні фірми з інших міст і регіонів, – каже В. Анушкевичус. – Добре, що є конкуренція. Але як міський голова Івано-Франківська я б хотів, щоб за кошти територіальної громади ці роботи виконували наші комунальні підприємства чи місцеві фірми, які б забезпечували роботою і зарплатою мешканців нашого міста».
Зокрема, мера обурило те, що під час проведення тендера на обслуговування дощової каналізації комунальне підприємство «Івано-Франківськводоекотехпром», у якого вона є на балансі і яке теж брало участь у тендері, навіть не делегувало свого представника. В результаті переможцем тендеру визнали одну з київських фірм. Недавно відбувся й тендер на доставку померлих на судмедекспертизу, який теж виграло не міське комунальне підприємство «Ритуальна служба», а одна із приватних фірм.
Водночас заступник міського голови-директор департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Микола Саєвич поінформував, що київська фірма, яка виграла тендер на обслуговування дощової каналізації, аналогічні роботи виконує по всій Україні, і лише до її документів, поданих на тендер, не було жодних питань. А перемогу приватної фірми у тендері на доставку померлих на судмедекспертизу він пояснив тим, що вона запропонувала у двічі меншу вартість цієї послуги, ніж  КП «Ритуальна служба».
Хоча саме «Ритуальній службі» місто недавно придбало новий спецавтомобіль «УАЗ» і автокатафалк «ГАЗель»…
Незабаром департамент комунального господарства проводитиме ще низку тендерів на виконання робіт та надання послуг, переможцями яких, цілком ймовірно, знову можуть виявитися немісцеві комунальні підприємства.
Стах МІРЧУК

Переглядів: 734 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]