Четвер, 28.03.2024, 15:53
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Лютий » 21 » НАСАМПЕРЕД
13:59
НАСАМПЕРЕД

Самогонників проженуть?

Міська влада  вкотре проголосила боротьбу зі стихійною торгівлею. Минулого тижня міський голова Віктор Анушкевичус видав розпорядження «Про ліквідацію та запобігання виникненню стихійної торгівлі на вулиці Привокзальній». 

Найбільше мера обурює те, що на Привокзальній площі торгують фальсифікованою горілкою та самогоном. «Там вже, знаєте, і самогоночку продають, і огірки-помідорчики квашені, ковбаску на закуску, все в одному місці, недорого і люди туди йдуть», – каже В.Анушкевичус. Тому він зобов’язав управління торгівлі з правоохоронцями здійснювати спільні рейди з метою недопущення стихійної торгівлі на Привокзальній і принагідно поцікавився, а які ж санкції можна застосувати до торгівців-самогонників.
Як поінформував заступник начальника міськвідділу внутрішніх справ підполковник міліції Валентин Данилюк, у таких випадках є право вилучати товар і накладати штраф. Першого разу його сума складатиме від 51 гривні, а повторного – вже від 250 гривень.
І ось 13 лютого управління торгівлі спільно з працівниками міського відділу УМВС, представниками громадського формування «Штаб» та муніципальної інспекції з благоустрою провели рейд з ліквідації стихійної торгівлі на вул. Привокзальній. За його результатами склали два адміністративні протоколи за незаконно встановлені торгові місця продовольчими товарами, а з громадянами, які організовують незаконну торгівлю, члени рейдової групи провели роз’яснювальну роботу про недопустимість торгівлі у невстановлених місцях і нагадали їм про існування в місті спеціалізованих ринків.
Стихійна торгівля поблизу вокзалу процвітає вже давненько. Під час реконструкції Привокзальної площі ціною неймовірних зусиль тодішньої міської влади, її таки вдалося ліквідувати! Тоді торгівців переселили на спеціально організований ринок на розі вулиць Вовчинецької і Привокзальної.
Кілька років на Привокзальній площі був спокій. Єдиний кіоск на ній розташовувався у комплексі споруди зупинки громадського транспорту. Але згодом управління архітектури почало знову надавати дозволи на встановлення на Привокзальній площі так званих малих архітектурних форм, які одразу почали «обростати» стихійною торгівлею. Тож тепер тут без проблем торгують не лише пресою, печивом, фаст-фудом, всякою-всячиною, а й фальсифікованим алкоголем. Кажуть, від нього померла вже не одна людина. Кілька з них знає і депутат міськради Володимир Чорноус. Про це він говорив під час однієї з сесій міськради і вимагав вжиття адекватних заходів до продавців фальсифікату та припинення стихійної торгівлі на Привокзальній площі.

Левко КУТИНСЬКИЙ

Переглядів: 798 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]