Четвер, 18.04.2024, 23:44
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Вересень » 13 » НАСАМПЕРЕД
12:35
НАСАМПЕРЕД
Михайло Вишиванюк:
«Адмінресурсу не буде»


Не звертати уваги на адміністративно-територіальну реформу, котру планують запровадити у Калуському районі, закликав голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк. На переконання голови ОДА, швидше за все законопроект, внесений на сесію Верховної Ради депутатом Валерієм Келестиним, буде відкликаний.

«Цей проект не опрацьований з районами, а населення у нас складає громади, складає основу нашої держави. Поки немає рішення відповідних громад, ніхто такі проекти розглядати не буде. Я вже не кажу про те, що не відбулося відповідних сесій сільських та районних рад. Ця маленька художня самодіяльність є, мабуть, піар-акцією», – зауважив Михайло Вишиванюк.
Для того, щоби провести адміністративно-територіальну реформу, за словами голови ОДА, потрібно в першу чергу прийняти ряд законів – про місцеве самоврядування, про місцевий бюджет, про вибори голови, про розмежування посад голів рад та адміністрацій тощо. «Якщо нема відповідного закону, то яка реформа може бути? Про що мова йде – про механічне з’єднання. Якщо дехто думає, що за рахунок районних бюджетів  полатають дірку не менше 60 мільйонів гривень у міському бюджеті, то вони глибоко помиляються», – наголосив Михайло Васильович.
Також під час прес-конференції голова ОДА спростував інформацію про те, що він, буцімто, під час закордонного візиту говорив про вибори до парламенту.
«Я був у Польщі на економічному форумі і говорив про економіку, а не про вибори. Зокрема розглядалося питання про сталий розвиток Карпат за участю України, в тому числі Івано-Франківської області», – повідомив губернатор. Михайло Вишиванюк разом із колишнім головою Львівської ОДА Михайлом Костюком виступили з ініціативою створення міжрегіонального інституту Карпат, який би фінансувався тими регіонами, в котрих знаходяться Карпати. Від України туди би мали увійти Чернівецька, Закарпатська, Івано-Франківська та Львівська області.
Йшлося на зустрічі із головою облдержадміністрації і про соціальні ініціативи, котрі запровадив Президент України. Усі вони виконуються «до міліметра», про це свідчать доплати до пенсій та різних соціальних виплат, повідомив голова ОДА. Він також нагадав, що у бюджеті на наступний рік Кабінет Міністрів України має передбачити ріст соціальних виплат.
Відповідаючи на запитання щодо підготовки до парламентських виборів та можливостей використання адмінресурсу, голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк категорично заявив: «Ніякого адмінресурсу не буде. Я вам даю слово: влада чорним піаром і фальсифікацією виборів займатися не буде. Інтерес влади в тому, щоб вибори пройшли прозоро, чесно і відкрито. За адмінресурс чи спекуляції з виборами з боку влади керівник може позбутися роботи. Тим більше, що за порушення виборчого права закон передбачає кримінальну відповідальність».
Володимир БОДАК

Переглядів: 776 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]