Четвер, 28.03.2024, 10:50
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Серпень » 2 » НАСАМПЕРЕД
10:08
НАСАМПЕРЕД
Кому потрібне наше сміття?
Івано-Франківське сміття приваблює нові фірми на ринок вивезення твердих побутових відходів.




Фірма «АВЕ Івано-Франківськ» самовільно зайшла на ринок вивезення твердих побутових відходів і спонукає споживачів укладати з нею угоди на цю послугу.
Про це під час вівторкової апаратної наради в міськвиконкомі заявив Михайло Яцків, заступник голови правління ПрАТ «АТП 0928», яке, відповідно до результатів конкурсу, вивозить сміття з більшої частини Івано-Франківська.
«У результаті конкурсу в місті чітко розподілені території та визначено, хто надає послуги з вивезення побутових відходів. «АВЕ Івано-Франківськ» самовільно зайшла у місто і спонукає розривати з нами угоди», – каже М. Яцків. «Цього не повинно бути, бо у місті є дві організації, які, за результатами конкурсу, мають право вивозити сміття», – прокоментував ситуацію перший заступник директора департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Василь Білик.    
Хоч така інформація керівництво міста заскочила зненацька, але, за словами директора комунального підприємства «Полігон» Богдана Тимочка, фірма «АВЕ» уклала з «Полігоном» угоду на вивезення і захоронення сміття ще місяць тому. «Я не думаю, що ви мали право самостійно вирішувати такі питання і укладати таку угоду, – сказав Тимочку перший заступник міського голови Зіновій Фітель. – Зараз треба з’ясувати, на якій підставі фірма «АВЕ» зайшла у місто».
«За неперевіреною інформацією, фірма «Грінко-Франківськ» повністю виходить з міста, а на її місце заходить фірма «АВЕ», – намагався пояснити ситуацію спантеличеному першому віце-меру директор «Полігону». Ну, якщо вже на апаратних нарадах у міськвиконкомі послуговуються «неперевіреною інформацією», то ось іще одна такого ж  ґатунку: кажуть, що Івано-Франківськом вже десь з півроку їздять якісь сміттєвози-іномарки з іноземними номерами. Невже вони крадуть наше сміття і вивозять його з митної території України за кордон? А дві фірми-вивізники разом з міською владою про це теж нічого не знають?
…Тим часом у той же вівторок перед торгово-розважальним центром «Велес» фірма з австрійським капіталом «АВЕ» провела свою презентацію. Її головний менеджер в Україні Пауль Томандаль зазначив, що «АВЕ» дійсно має намір працювати на івано-франківському ринку послуг з вивезення ТПВ. Наразі – з юридичними особами, які мають право самостійно обирати собі надавача таких послуг. А згодом  й з іншими споживачами. Правда, для цього їй все ж доведеться зачекати на проведення наступного конкурсу.   
Хвалимир ВЛАДІВ
Переглядів: 1070 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]