П`ятниця, 19.04.2024, 14:11
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Січень » 26 » НАСАМПЕРЕД
12:59
НАСАМПЕРЕД
Жорсткий «фейсконтроль»

У самому центрі Івано-Франківська 21 січня жорстоко побили три сімейні пари, які о пів на дванадцяту ночі вирішила завітати у найпрестижніший танц-клуб новомодного закладу "Пасаж Гартенбергів». Найбільше дісталося львів’янину Ростиславу Бульдяку, який із забоєм внутрішніх органів, набряком головного мозку та переломом носа опинився в лікарні. У тому, що сталося, потерпілі звинувачують співробітників міліцейського спецпідрозділу «Беркут».

З потерпілими ми зустрічаємося у вівторок, 24 січня, неподалік приміщення обласної судмедекспертизи на вул. Новгородській, 15-б. Львів’яни Оксана та Ростислав проходять експертизу. На подвір’ї їх чекають франківські друзі – теж потерпілі Сергій і Сашко.
Називати прізвища та фотографуватися чоловіки відмовляються. Кажуть, місто мале, мають дітей, зайві проблеми з правоохоронними органами не потрібні. Бояться провокацій. Однак, про сумні події відвідин елітного дансингу розповідають.
«До нас зі Львова приїхали друзі. Перед цим повечеряли вдома, перехилили й по 100 грам. Потім вирішили ще трішки потанцювати, пішли у «Пасаж», йшли з дружинами, отож, сподівалися – у центрі буде без пригод», – розповідає Сергій.
Сашко з трійки чоловіків виділяється найбільше. Його кожна жінка назвала б красенем. Широкоплеча статура, ріст під 190, засмагле обличчя, темне волосся і сіро-блакитні очі. Фіолетово-жовті синяки особливо підкреслюють їх відтінок. Власне його «фейс», як стверджують друзі, й не припав до душі охоронцям «Пасажу».
У неофіційній розмові працівники закладу кажуть, що, мовляв, подумали – араб. А їх сюди, як і афроамериканців, та навіть і євреїв, чомусь, для спокою відвідувачів, впускають не радо (про ці неприємності вже писали різні ЗМІ).
Сашко від такої версії, як-то кажуть, «тетеріє». Каже, що їх навіть до зали не впустили. А правдолюб Ростик (про якого Сашко каже: «Мені до вподоби, що він дуже правильний. Чесний. Він у армії за це страждав») просив пояснити, на якій підставі та за якими законами все це чиниться. Власне, на думку потерпілих, через його вимоги все й почалося.
За словами потерпілих, з ними довго не панькалися. Із зали появилися два «беркутівці». Скрутили руки Сашкові й одягли наручники. Сліди від них ще й досі видно на зап’ястях.
«Я юрист і знаю, що перечити міліції – це кримінал. Тому й не вступав у боротьбу, не перечив органам. Але коли до мене підійшли двоє «шварцнегерів» у беркутівській формі, згадав усі бачені колись фільми. Підняв руки вгору. Мене кинули обличчям до асфальту. Я втратив свідомість», – розповів Ростислав.
Його дружина Оксана каже, що коли побачила, що непритомного чоловіка продовжують бити, спробувала відштовхнути людей  в камуфляжі. «Я думала, що таке є лише в кіно. Мій Ростик лежить без тями, а у мене перед очима здоровенний чолов’яга і я бачу його чобіт, який б’є мого чоловіка по лиці. На скронях є синяки й досі. Довкола 10 чи 20 спостерігачів, втім жодна людина не заступилася», – згадує вона.
Оксана дякує Богу, що хтось таки  викликав «швидку», бо вважає, що інакше хтось з їхньої компанії навіть міг би загинути.
Міліція своєї провини не визнає. Однак, незважаючи на офіційне спростування факту побиття, до постраждалого Ростислава в обласну лікарню навідався керівник «Беркута»  Володимир Угринчук, який просив вибачення за своїх підлеглих. Його розмову потерпілі записали на відео й розмістили на Youtube. Пан Угринчук пропонував залагодити справу «по-людськи». Винуватці ж до потерпілих навіть не зателефонували.
Наразі призначено службову перевірку. З’ясовуються усі фактичні обставини цієї події, встановлюються та опитуються громадяни, які були учасниками чи очевидцями конфлікту. На місцевих сайтах активно обговорюють цей інцидент. Є чимало свідків, однак жоден не признав себе офіційно.

Коментар УМВС в області:
«У ресторані на вул. Незалежності виник конфлікт між шістьома громадянами, які мали намір зайти в заклад, і працівниками його внутрішньої охорони. Охорона відмовила цим громадянам у відвідуванні закладу, оскільки ті були в нетверезому стані, поводили себе неадекватно, а один з чоловіків ногою відчиняв двері.
Вказані особи на зауваження приватної охорони відреагували агресивно, при цьому вживали нецензурну лексику, ображали честь і гідність сторонніх осіб, порушували громадський порядок.
Двоє працівників РМОП "Беркут”, які несли службу по охороні громадського порядку всередині приміщення, з метою припинення протиправних дій вивели порушників на вулицю, де останні продовжували порушувати громадський порядок. Зокрема, вони висловлювались нецензурною лайкою на адресу співробітників міліції і спровокували бійку із групою з трьох осіб, що перебували на вулиці. Співробітники РМОП "Беркут” викликали на місце події слідчо-оперативну групу Івано-Франківського МВ УМВС та припинили порушення правопорядку, при цьому, відповідно до ст. 14 Закону України "Про міліцію” до двох осіб застосували кайданки, заходів фізичного впливу не застосовувалось. 
Один з міліціонерів отримав тілесні ушкодження у вигляді гематоми правого ока.
Внаслідок конфлікту між двома групами людей отримав тілесні ушкодження 30-річний мешканець Івано-Франківська, а також 31-річна жінка. Результати медичного освідчення на вміст у крові алкоголю підтвердили, що двоє чоловіків з компанії, яка намагалася зайти в приміщення нічного закладу, дійсно перебували у нетверезому стані».
Олександра БІЛЕЦЬКА
Переглядів: 1088 | Додав: bond | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]