Четвер, 18.04.2024, 17:00
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Березень » 14 » НА КОНЯ
11:48
НА КОНЯ
Експериментатор ліній і контрастів

У двох виставкових залах Івано-Франківського краєзнавчого музею розгорнулася персональна виставка робіт заслуженого діяча мистецтв України, професора Прикарпатського національного  університету ім. В. Стефаника Богдана Губаля «Трансформації і реальність».

Богдан Губаль – митець різноплановий, але широкому загалу він найбільш відомий своїми оригінальними гобеленами. Час від часу виставлялися і окремі його акварельні роботи, але велику експозицію акварелей і пастелей художник представляє уперше. 65 робіт митець поєднав назвою «Трансформації і реальність».
«Тут представлені роботи, виконані в техніці акварель і пастель, котрих я нікому ще не показував. Це вперше така виставка, хоча мене більше знають як майстра текстилю і ткацтва, – розповідає Богдан Губаль. – А це ще одна сторона моєї творчості».
Реальне на полотнах художника переплітається із вигаданим, навіть більш філософським світом митця. Тому тут ви не побачите конкретного предмета чи персонажа. Над кожним твором митець заставляє думати. Трансформація у Богдана Губаля – це пошуки нових форм, асоціативні роботи, філософські пошуки. Ці роботи, за словами самого автора, більш наближені до ткацтва.
Окремим блоком розміщені мініатюрні ескізи до гобеленів. «Формат цих робіт такий, бо так влаштоване наше око, що на відстані витягнутої руки я бачу композицію в цілому, хоча й розміри її всього 10 на 10 сантиметрів», – зауважує художник.
Кожен із представлених трьох блоків картин має свою цінність. Певні фрагменти, котрі і стають елементами полотен Богдана Губаля, сам митець віднаходить у навколишній природі. А поєднання графіки, лінії і кольору разом із асоціаціями митця переростають у повноцінні роботи. У акварелях пана Богдана немає плавних ліній, майже на кожній роботі є якщо не прямі лінії, то гострі кути. Митець і не заперечує, що це його пристрасть до прямої, «відважної» лінії.
Володимир БОДАК

Переглядів: 683 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]