Четвер, 25.04.2024, 22:28
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Червень » 12 » МІСТО
10:14
МІСТО

Затяжний демонтаж
Міська влада хоче вдосконалити і скоротити процедуру демонтажу самовільно встановлених літніх майданчиків.
В Івано-Франківську діють чимало літніх майданчиків, які встановлені без жодних дозволів. Як повідомив керівник муніципальної інспекції з благоустрою Степан Кукула, лише за минулий тиждень у місті виявили таких три десятки. А на своєму минулому засіданні міськвиконком ухвалив рішення про демонтаж понад двадцяти самовільно встановлених літніх майданчиків. Однак від часу виявлення і до самого демонтажу таких об’єктів може минути кілька місяців.
Як пояснив С. Кукула, спершу інспекція видає припис про демонтаж у триденний термін. Якщо власник майданчика його добровільно не виконав, цей факт документує комісія і складає акт, який направляє на розгляд міської адмінкомісії для накладення штрафу. Потім готують проект рішення міськвиконкому про демонтаж. Після його ухвалення комісія з демонтажу складає план-графік демонтажу зазначених у рішенні об’єктів. Роботи з демонтажу проводять раз на тиждень.
«Нам треба подумати над вдосконаленням і скороченням процедури демонтажу таких об’єктів, – каже перший заступник міського голови Зіновій Фітель. – Якщо людина буде знати, що ми демонтуємо незаконний літній майданчик до двох днів, то навіть ставити його не буде. А якщо вона знає, що на демонтаж піде кілька місяців, то весь цей час без жодних дозволів майданчик працюватиме і приноситиме його власнику гроші».
«У нас є випадки, коли за графіком демонтаж літніх майданчиків має відбуватися у листопаді, – каже секретар міської ради Микола Вітенко. – Так не годиться. Місто заробляє від дозволів на розміщення майданчиків до одного мільйона гривень. Це не великі гроші. Тому можна найняти фірму, яка б виконувала демонтаж незаконних майданчиків, щоб навести з цим порядок».
Наш кор.

Переглядів: 517 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]