П`ятниця, 29.03.2024, 10:04
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Червень » 5 » МІСТО
08:51
МІСТО

Перехрестя проблем
Неузгоджені з ДАІ рішення щодо зміни організації дорожнього руху лише додають проблем.


Відколи на середній частині вулиці Шпитальної демонтували шлагбаум і забрали клумби, які перегороджували проїжджу частину, відкривши її для наскрізного проїзду у два боки, там панує справжній хаос. Тепер цією вузькою вулицею у самісінькому центрі міста, біля адмінбудинку, колишнього палацу Потоцьких та ринку ні пройти, ні проїхати. Пішоходам доводиться обходити машини, які водії паркують і на тротуарах, і під брамою палацу Потоцьких, і обабіч дороги, фактично залишаючи лише вузький проїзд-прохід по середині вулиці. Кажуть, навіть голові облдержадміністрації проблематично іноді доїхати на роботу. І хоча зі сторони вул. Дністровської все ще стоїть знак «Тупик», на розі з вул. Старозамкової – «В’їзд заборонено», а зі сторони вул. Грушевського – «Рух заборонено», ті, хто знають, що на вулиці прибрали шлагбаум, не оминають нагоди скоротити собі шлях. А якщо таких буває двоє з різних боків, то комусь у прямому розумінні доводиться включати задню…
Ще одну проблему породило відновлення двостороннього руху вулицею Сахарова на ділянці від вул. Чорновола до вул. Коновальця. Через те, що біля пологового будинку і до провулку Зеленого машини паркують обабіч дороги, вільною тут теж залишається фактично лише середина проїжджої частини, яку для зустрічного роз’їзду доводиться використовувати, так би мовити, у реверсному режимі. Тож іноді «корок» починається ще на вулиці Мазепи, «стоїть» вся вулиця Гординського і початок вулиці Чорновола. А з іншого боку – «корки» утворюються прямісінько перед… обласними управліннями внутрішніх справ та СБУ.
Але своєї провини за такий стан справ у Державтоінспекції не відчувають. Річ у тім, що ДАІ не погоджувала таких змін організації дорожнього руху на згаданих вулицях, – каже старший інспектор відділу організації дорожнього руху ВДАІ з обслуговування міста Івано-Франківська Віталій Царьов. «Згідно із законом «Про дорожній рух», орган місцевого самоврядування спершу мав виготовити схему організації дорожнього руху, погодити її у ДАІ, а вже потім приступати до реалізації на практиці, – пояснює В.Царьов. – ДАІ такого погодження не давала. Ми навіть не знали, що готуються такі зміни. На жаль, через складну суспільно-політичну ситуацію і залучення підрозділів Державтоінспекції до виконання інших завдань ні я, ні наші представники не були присутні на засіданнях міської комісії з безпеки руху, де такі питання попередньо мали б розглядати. Питання щодо законності таких рішень міської влади зараз перевіряє прокуратура і вони мають бути скасовані як незаконні».
Водночас В.Царьов зауважив, що ДАІ не заперечує проти двостороннього руху частиною вулиці Сахарова на ділянці від вул. Чорновола до вул. Сахарова у вихідні дні та з 22.00 до 7.00 у будні. Що ж до вулиці Шпитальної, то, з огляду на розташування поблизу неї ринків та інших соціально-важливих об’єктів і потужні пішохідні потоки, її взагалі доцільно перетворити на пішохідну. «Якщо ж міська влада хоче там відкрити наскрізний двосторонній рух, – каже В.Царьов, – то спершу треба було б ліквідувати комунальну парковку і стоянку таксі біля ринку, які займають половину проїжджої частини».
Натомість представники міської влади іншої думки. Вони кажуть, що ДАІ мала б пильнувати за додержанням водіями Правил дорожнього руху і вимог дорожніх знаків, штрафувати порушників правил паркування та забезпечувати нормальний проїзд вулицями міста. Між іншим, наприкінці минулого року міська влада розглядала і обговорювала можливість відновлення двостороннього руху транспорту вулицями Січових стрільців, Новгородською та Дністровською, але рішення про це поки що так і не ухвалила.
Хвалимир ВЛАДІВ
 

Переглядів: 605 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]