Четвер, 28.03.2024, 15:36
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Травень » 23 » МІСТО
10:18
МІСТО
Героям – слава!

У неділю на меморіальному кладовищі на вул. Бандери у рамках відзначення Дня героїв відбудеться панахида і салют шани.

Про це повідомив начальник управління внутрішньої політики міськвиконкому Ігор Кінаш.
За його словами, відзначення Дня героїв у Івано-Франківську розпочнеться 23 травня о 12.00 поминальним заходом, приуроченим 75-й річниці з дня загибелі засновника і провідника ОУН полковника Євгена Коновальця біля його погруддя, встановленого у сквері на вулиці його імені.
Основні ж заходи до Дня героїв відбудуться  у неділю, 26 травня, коли до обласного центру прибудуть делегації учасників визвольних змагань за незалежність України з районів області. О 12.00 з вулиці Лепкого, 46 урочистою пішою ходою вони вирушать до Вічевого майдану, де о 12.30 розпочнеться віче. По його завершенні хода громадськості проляже до меморіального скверу, де відбудеться панахида і салют шани.
Також цього дня, за словами І.Кінаша, ветерани визвольних змагань уже традиційно зможуть скористатися безкоштовним проїздом у таксі. Але цього року, на відміну від попередніх, на це погодилася лише одна служба – «Таксі «Галичина».
Наш кор.



Спраглі фонтани чекають грошових потоків

Двоє івано-франківських фонтанів потребують капітальних ремонтів, але  коштів на це у міському бюджеті не передбачено.

Про це повідомив генеральний директор комунального підприємства «Івано-Франківськводоекотехпром» Олександр Чеповий. За його словами, відповідно до укладеної з міськвиконкомом угоди на обслуговування фонтанів, кошти передбачені лише на їх експлуатацію. «Це 396 тисяч гривень, які йдуть на зарплату працівникам, оплату електроенергії та витрат води», – уточнив він.
Водночас О.Чеповий наголосив, що фонтан біля аеропорту на вулиці Коновальця та комплекс фонтанів перед стоматологічною поліклінікою на пішохідній частині вулиці Незалежності потребують капітальних ремонтів. Проведення певних робіт потребує і найновіший у місті фонтан «Кульбаба» перед готелем «Надія». Оскільки він розташований на території, яка належить готелю, міська влада вважає за доцільне передати його фірмі «Надія».
Принагідно гендиректор «Водоекотехпрому» також поінформував, що підприємство вже вклало у найнеобхідніший ремонт фонтанів 25 тисяч гривень власних коштів і склало дефектних актів ще на 44 тисячі гривень. Фонтани на Вічевому майдані, площі Ринок і на майдані Шептицького,  хоч і потребують поточного ремонту, але, як запевнив О.Чеповий, перебувають у робочому стані і працюють відповідно до затвердженого графіка.


Прибирання вулиць покращилось!

Таку сенсаційну заяву на вівторковій апаратній нараді у міськвиконкомі зробив керівник Муніципальної інспекції з благоустрою Степан Кукула.


Він зазначив, що графіків прибирання вулиць комунальники, в основному, дотримуються. Щоправда, не всіх. Найгірший, за його словами, стан справ з прибиранням «бічних вулиць малоповерхової забудови».
Але керуючий справами міськвиконкому Андрій Лис цьому, вочевидь, не повірив. Спершу він розповів, що разом з першим заступником міського голови Зіновієм Фітелем недавно став свідком, як висловився Андрій Богданович, «пилової бурі», а потім і взагалі заявив, що «у місті є вулиці, які після зими ще жодного разу не прибирали».
Начальник дорожнього ремонтно-експлуатаційного управління Володимир Юсипів поінформував, що ручне і механізоване прибирання міста здійснюється щоденно. За окремими маршрутами вулицями їздять поливально-миючі машини та порохотяги.
А з вивезенням з міста так званих твердих побутових відходів ситуація ще гірша. За інформацією С.Кукули, впродовж минулого тижня зриви з вивезенням сміття і його накопичення на контейнерних майданчиках зафіксовані на територіях колишніх ЖЕО №№ 1,2,3,4,5,7,8, тобто, ледь не у всьому місті. «Скарги мешканців на невчасне вивезення сміття збільшилися», – констатував С. Кукула. «Якщо колись скарги надходили щодо двадцяти адрес, то тепер вже щодо сорока», – доповнив його А.Лис. 
Щоб знати думку мешканців щодо стану справ у місті, перший заступник міського голови Зіновій Фітель порекомендував чиновникам читати Інтернет. «Мене тут навчили користуватись Інтернетом і я там заходжу на місцеві сайти, і читаю різну інформацію», – поділився секретом знань громадської думки щодо процесів у місті перший віце-мер.    

Хвалимир ВЛАДІВ

Стихійна торгівля непоборна?


Міська влада нарікає на міліцію, що та не достатньо бореться зі стихійною  торгівлею.


На вівторковій апаратній нараді в міськвиконкомі секретар міськради Микола Вітенко вкотре порушив проблему торгівлі сурогатним алкоголем на Привокзальній площі. «З лютого по травень жодного протоколу про незаконну торгівлю сурогатом так і не склали, –  заявив він. – Ця боротьба виглядає фіктивною. Всі точно знають, що торгівля є, всі її бачили, а протоколів немає».
Заступник міського голови з економічних питань Любомир Слободян додав, що правоохоронці кілька разів не взяли участі у рейдах з припинення стихійної торгівлі. «Представники міліції не з’являються на рейди, зривають їх проведення і, відповідно, нема результату», – наголосив економічний віце-мер.
Натомість заступник начальника міськвідділу внутрішніх справ підполковник міліції Валентин Данилюк запевнив, що це були «поодинокі випадки з об’єктивних причин», і поінформував, що за цей час представники міліції склали на «стихійних торговців» 40 протоколів і порушили два кримінальні провадження.
Левко КУТИНСЬКИЙ

Процес пішов

Під час рейдів стихійними автостанціями у центральній частині міста на перевізників-порушників за минулий тиждень склали 16 протоколів, 50 актів та вручили їм 57 приписів.
Про це повідомив керівник Муніципальної інспекції з благоустрою Степан Кукула. За його словами, рейдові бригади відпрацьовували стихійні зупинки приміських і районних внутрішньообласних автобусних маршрутів на вулицях Галицькій, Володимира Великого, Панаса Мирного, Василіянок, Гарбарській, Вовчинецькій, Привокзальній, Незалежності та на Північному бульварі імені Пушкіна.
«Кількість машин на стихійних зупинках зменшилась, але проблема ще не вирішена», – підсумував С.Кукула. Він вважає, що для її остаточного вирішення, рейди необхідно здійснювати щоденно. Водночас керівник Муніципальної інспекції з благоустрою поінформував, що у рейдах по місцях стихійних автостанцій не беруть участі представники головтрансінспекції та управління транспорту і зв’язку облдержадміністрації, які безпосередньо мали б контролювати додержання водіями автобусів затверджених маршрутів руху територією Івано-Франківська.
Наш кор.

Учасник+влада
В Івано-Франківську нагородили переможців міського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування та громадянського суспільства 2013 року

Нагадаємо, що 25 квітня 2013 року Івано-Франків-ська міська рада прийняла рішення, яким визначила переможців другого міського конкурсу проектів та програм. 17 травня 2013 року відбулось урочисте нагородження переможців конкурсу грамотами Івано-Франківської міської ради.


Під час урочистого привітання переможців секретар міської ради Микола Вітенко в першу чергу подякував усім учасникам конкурсу за ініціативність та бажання активно діяти задля кращих змін у Івано-Франківську. Учасники конкурсу вже зробили чималу частку роботи, адже найголовніше те, що вони усвідомили потребу співпрацювати разом із владою.
Більшість проектів, які Івано-Франківська міська рада визнала кращими у конкурсі, торкаються проблем покращення умов проживання мешканців міста: чи то ремонт сходових маршів будинку, чи то заміна підвальних мереж, чи то ремонт покрівлі будинків. Саме завдяки участі у конкурсі всі ці заходи зможуть бути втілені шляхом співфінансування у співвідношенні учасник+влада – 15%+85%.
«Цьогоріч міський конкурс є значно масштабнішим, аніж у попередньому році, який показав успіх взаємодії влади та громади. Міська рада збільшила суму конкурсу з 400 тис. грн. у минулому році до 1 млн. грн. у нинішньому році. Гадаю, що вже через декілька місяців ми зможемо спільно гордитись реалізованими проектами».


Переглядів: 730 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]