П`ятниця, 29.03.2024, 06:42
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Березень » 21 » МІСТО
14:13
МІСТО
Вас тут не стояло!
Міська влада продовжує боротьбу з незаконно встановленими так званими малими архітектурними формами


Як повідомив перший заступник директора департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Василь Білик, відповідно до рішень міськвиконкому до 29 травня у місті мають демонтувати 14 МАФів.

За його словами, комунальники нарешті демонтували літній майданчик ресторану «Марракеш» на вулиці Грюнвальдській, рішення про що міськвиконком ухвалив ще у 2010 році. Зараз тривають роботи з демонтажу кіоску «Живе пиво» на перехресті вулиць Галицької-Пасічної.
«Роботи з демонтажу малих архітектурних форм ми здійснюємо раз на тиждень і залучаємо до цього техніку підприємства «Міськсвітло», – каже В.Білик. – Але це досить складний процес. Іноді, щоб демонтувати, скажімо,  кіоск на автобусній зупинці, треба розібрати цілий зупинковий комплекс. Буває, що міськвиконком приймає рішення про демонтаж того чи іншого об’єкта, а потім його власники приносять нам документи, що він там стоїть на законних підставах. У багатьох випадках власники просто не поновлюють документів. Ми починаємо процес  демонтажу, а вони подають документи у дозвільний центр на поновлення дозволів».
Його слова цілковито підтвердив і заступник міського голови, голова комісії з демонтажу МАФів Микола Саєвич. Він зазначив, що зараз, перш ніж демонтувати МАФи, їхніх власників запрошують на засідання комісії, щоб почути від них пояснення. Після цього чимало власників таких МАФів починають процес поновлення дозволів і узаконення своїх кіосків чи майданчиків. А є і такі, які погоджуються самостійно їх демонтувати.   
З огляду на плутанину і невідповідності щодо законності встановлення окремих МАФів, перш ніж виносити на розгляд проекти рішень про їх демонтаж, міський голова Віктор Анушкевичус зобов’язав керівництво департаменту містобудування і архітектури, управління земельних відносин та муніципальної інспекції з благоустрою узгоджувати наявну у них інформацію і готувати координоване рішення.
Наш кор.
Переглядів: 588 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]