П`ятниця, 29.03.2024, 14:26
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Лютий » 28 » МІСТО
11:19
МІСТО
ЗАПИТУЙТЕ –ВІДПОВІДАЄМО
На запитання читачів відповідає директор КП «Єдиний розрахунковий центр»  Вадим  Войтик.
— До кого звертатись, щоб зрубати тополю?
— Не передбачені в тарифі з утримання будинку роботи виконуються коштом і на замовлення департаменту комунального господарства. Звертатись можна як до ЄРЦ, так і безпосередньо до департаменту (вул. Незалежності, 7, (0342) 3-22-12).
— Куди звертатися з приводу асфальтування території біля під’їзду. Минулого року тепломережа міняла труби і залишила яму.
— Відповідно до Закону України «Про благоустрій населених пунктів» відновлення покриття проїзної частини після завершення робіт з прокладання інженерних мереж або заміни дільниці мережі, або тимчасового їх використання для облаштування будівельного майданчика виконується водо- або теплопостачальним підприємством або підрядником на підставі протоколу ущільнень, за типом існуючих на всю ширину та довжину в межах розриття.
Крім того, в Івано-Франківську нещодавно було ухвалено програму благоустрою прибудинкових територій, за якою комунальний управитель може виступати замовником робіт з упорядкування, в тому числі твердого покриття дворів житлових будинків. В планах ЄРЦ – улаштування покриття тротуарів та під’їздів. Заплановано виконувати мощення плитки, встановлення засобів обмеження руху, велосипедних парковок та антивандальних лавок.
Однак реалізація програми прямо залежить від бюджетного фінансування. Держказначейство продовжує відмовляти у проведенні відповідних призначень міського бюджету до статутних фондів комунальних підприємств.
— Чи маю я право, проживаючи на першому поверсі багатоквартирного будинку, власноруч демонтувати лавочку, через яку на території двору постійно порушується громадський спокій та порядок?
— Лавочка — це частина прибудинкової території, яку утримує ЄРЦ. Тому ніхто, окрім визнаного міською радою виконавця послуги з утримання будинку та прибудинкової території, не має права демонтувати предмети, що належать до прибудинкової території.

Запитання до  керівництва ЄРЦ
надсилайте за адресою: 76000, м. Івано-Франківськ,  вул. Грюнвальдська, 6,  редакція газети «Західний кур’єр».

Переглядів: 684 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]