П`ятниця, 29.03.2024, 13:27
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Січень » 26 » МІСТО
12:53
МІСТО
Снігопади вихідних не визнають

Минулих вихідних комунальники навіть центральні вулиці не прибирали від снігу і не посипали їх протиожеледною сумішшю.
Про це повідомив в.о. начальника муніципальної інспекції з благоустрою Степан Кукула. За його словами, впродовж суботи і неділі за медичною допомогою після травмування на обледенілих вулицях обласного центру до міського травмпункту щодня звертались по 14 осіб. Загалом за минулий тиждень внаслідок так званих вуличних травм під час ожеледиці до травмпункту звернулись 60 осіб.


«Частину доріг, прибудинкових територій та тротуарів двірники не посипали пісково-соляною сумішшю та не прибирали від снігу. За це на відповідальну особу дорожнього ремонтно-експлуатаційного управління  складено адміністративний протокол», – заявив на вівторковій апаратній нараді в міськвиконкомі С.Кукула.
Під тиском наведених фактів міський голова Віктор Анушкевичус, який перед тим подякував начальникові ДРЕУ Володимиру Юсипіву за те, що той «тримає ситуацію під контролем і, в принципі, з нею справляється», кардинально змінив свою думку і наказав комунальникам «прибирати і посипати», наголосивши: «Я буду «розбиратися» по кожному конкретному випадку» травматизму. А за мить додав: «Люди, замість того, щоб попасти в неділю до церкви, попадали в травмпункт».
Відчувши, що саме його інформація вивела міського голову з рівноваги, через що шляховикам дісталось «на горіхи», С.Кукула поспішив запевнити: «Зараз ситуація покращилась. Стан вулиць задовільний».
Стах МІРЧУК

Маршруткам залишать окрему смугу

Фахівці не підтримали ідею щодо змін схем руху маршрутних автобусів, які рухаються по спеціально відведеній смузі для громадського транспортну назустріч загальному потоку транспортних засобів на вулиці Січових стрільців.

Попри те, що мешканці вулиці неодноразово просили вжити адекватних заходів до водіїв маршруток, які, оминаючи «дорожні корки» в напрямку до зупинки «готель «Надія», заїжджають на тротуар, руйнуючи його покриття, а мешканці будинку №72, рятуючись від їхнього свавілля, навіть встановили на тротуарі обмежуючі стовпці, фахівці не підтримали пропозицію про зміну руху автобусних маршрутів за схемою вул.Коновальця-вул.Сахарова-вул.Мельника.
Щоб забезпечити належну безпеку руху громадського транспорту за запропонованою схемою, необхідно розширити перехрестя вулиць Коновальця-Сахарова, що пов’язане з перенесенням комунікацій та зміщенням світлофора, а також встановити новий світлофорний об’єкт на перехресті вулиць Сахарова-Мельника, з метою забезпечення безпеки маршрутним транспортним засобам під час виконання маневру лівого повороту на вул.Мельника.
Заради справедливості, варто зазначити, що, за умов додержання водіями вимог знаку «зупинка заборонена», встановленого при в’їзді на вул. Січових стрільців з боку вул. Незалежності, зона дії якого поширюється до наступного перехрестя, жодних проблем із рухом маршрутних транспортних засобів по окремо відведеній для цього смузі руху, назустріч загальному потоку транспортних засобів, не виникало б. Однак патрулі ДАІ, які чергують на роздоріжжі вулиць Незалежності-Мельника-Вагілевича-Січових стрільців, на порушників вимог правил дорожнього руху, що паркують свої авта під знаком «зупинка заборонена, зазвичай не звертають жодної уваги.
Окремо відведеною смугою для руху маршрутних транспортних засобів назустріч загальному потоку транспорту на цій ділянці вулиці Січових стрільців наразі фактично пролягають дев’ять міських автобусних маршрутів і приміські маршрути сполученням «Івано-Франківськ-Черніїв» та «Івано-Франківськ-Березівка», які обслуговують понад 50 одиниць рухомого складу.
Левко КУТИНСЬКИЙ
Переглядів: 836 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]