П`ятниця, 19.04.2024, 15:04
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Січень » 12 » МІСТО
12:57
МІСТО
Подвійне вбивство розкрили за добу

44-річний іванофранківець зізнався у вбивстві двох молодих жінок, тіла яких були знайдені на міському сміттєзвалищі минулої середи.

Про розкриття цього резонансного злочину, як кажуть, за гарячими слідами, детально поінформував керівник прикарпатської міліції Василь Варцаба на прес-конференції у вівторок.
Зранку 4 січня в чергову частину Тисменицького райвідділу міліції надійшло повідомлення зі спецкомбінату «Івано-Франківськсміттєзвалище» про те, що на території звалища побутових відходів поблизу с. Рибного виявлено труп жінки з тілесними ушкодженнями – різаною раною в ділянці шиї. Під час огляду місця страшної знахідки  працівники міліції виявили у великогабаритній сумці ще один труп жінки з аналогічними пораненнями.
За сигналом тривоги був піднятий особовий склад Тисменицького райвідділу та Івано-Франківського міськвідділу міліції, оперативники обласного управління карного розшуку. «За короткий час ми достеменно з’ясували, з території якої житлово-експлуатаційної організації Івано-Франківська були привезені побутові відходи. Далі працівники міліції почали здійснювати поквартирний обхід з метою отримання можливої інформації про місце вчинення убивств. Була проведена доволі кропітка робота. В успішному здійсненні подальших заходів неабияк допомогло використання можливостей кінологічної служби. Службовий пес взяв слід від контейнера, де експерти-криміналісти виявили плями крові, і привів до будинку, де, ймовірно, були вбиті жінки. Таким чином ми встановили особи потерпілих. Ними виявилися 28-річна власниця квартири і її 25-річна подруга, теж мешканка обласного центру», – розповів генерал-майор міліції Василь Варцаба.
До вечора працівники карного розшуку встановили особу чоловіка, якого обгрунтовано підозрювали у вбивстві. Його затримали за місцем проживання. Під тиском незаперечних доказів 44-річний франківець зізнався у скоєному. Увечері 3 січня чоловік зайшов до знайомих жінок і почав вимагати повернення йому боргу в сумі 200 доларів. Під час конфлікту схопив ніж та позбавив життя спочатку одну жінку, а потім іншу. Відтак він вимив підлогу в квартирі й пішов додому за велосипедом і великою сумкою. У сумці він почергово перевіз тіла вбитих до майданчика з контейнерами для побутових відходів…
Як повідомляє СГЗ УМВСУ в області, підозрюваний уже був засуджений до 14-ти років позбавлення волі за вбивство двох громадян у Словаччині. Після 10-річного ув’язнення у 2007 р. підпав під умовно-дострокове звільнення. Нині він притягується до кримінальної відповідальності за вчинення злочину, передбаченого п.1 і п.13 ч.2 статті 115 Кримінального кодексу України (навмисне вбивство двох або більше осіб, вчинене особою, яка раніше вчинила умисне вбивство). Суд обрав підозрюваному міру запобіжного заходу – взяття під варту.
Станіслав КРУК

Переглядів: 800 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]