П`ятниця, 29.03.2024, 04:25
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Січень » 5 » МІСТО
11:15
МІСТО
Гуртожитки «зависли»  у повітрі
Єдиний розрахунковий центр відмовляється взяти на баланс гуртожитки колишніх житлово-експлуатаційних організацій, допоки підприємства-надавачі послуг з енерго- та газопостачання не укладуть прямих угод з їхніми мешканцями.
Це з’ясувалося під час вівторкової апаратної наради в міськвиконкомі. Проблему озвучив заступник начальника міського управління з експлуатації газового господарства Олександр Кириченко і попросив міського голову Віктора Анушкевичуса допомоги у її вирішенні. «Директор ЄРЦ категорично відмовляється брати на баланс гуртожитки. Зараз вони «висять в повітрі» і ми не можемо укласти угоди на газопостачання», – повідомив О.Кириченко.
«А чому б нашим найбільшим підприємствам-монополістам обленерго і облгазу не взяти людей на прямі розрахунки? Зараз найлегше передати гуртожитки на комунальні підприємства, а потім загнати їх у борги», – вважає секретар міськради Руслан Марцінків. «Треба рухатися цим шляхом. Але балансоутримувач і укладення угод на послуги – це різні речі. Не може гуртожиток «висіти у повітрі», – наголосив В.Анушкевичус. – Там головна проблема в обліку і оплаті спожитих електроенергії та газу в місцях загального користування», – конкретизував мер проблему і доручив провести спільну нараду за участю всіх зацікавлених сторін щодо її врегулювання. «Якщо вам і на цей раз не вдасться домовитись, тоді наступну нараду вже проведу я», – резюмував міський голова.
Хвалимир ВЛАДІВ

Нові комунальні проекти
У новому році комунальники мають намір розпочати реалізацію кількох нових програм, спрямованих на покращення благоустрою, заміну інженерних комунікацій та підвищення безпеки дорожнього руху.
Заступник міського голови-директор департаменту комунального господарства, транспорту та зв’язку Микола Саєвич, зокрема, назвав програми освітлення вулиць і дворів, реконструкції дворової каналізації, облаштування нових громадських вбиралень та програму модернізації старих й встановлення нових так званих звукових світлофорів. Він зазначив, що ці роботи здійснюватимуться в контексті підготовки до 350-річного ювілею міста. Головними об’єктами, які в ювілейний рік зазнають довгоочікуваної комплексної реконструкції, стануть вулиця Шевченка і приміщення Центрального народному дому на її початку. Також триватимуть планові ремонти будинків, дворових територій та вулиць міста.
Наш кор.
Переглядів: 714 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]