П`ятниця, 26.04.2024, 12:10
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Жовтень » 7 » Менше спиртного, більше Інтернету
10:38
Менше спиртного, більше Інтернету
У вівторок завершила свою роботу 57-ма сесія Івано-Франківської міськради. Попри нервозність атмосфери у сесійній залі, зумовленої стартом виборчої кампанії, за два сесійних дні – 30 вересня і 5 жовтня – депутати розглянули понад півсотні питань і ухвалили кілька рішень, що вносять серйозні зміни в життєдіяльність обласного центру.

Найпершим з них слід назвати введення заборони на продаж пива, слабоалкогольних та алкогольних напоїв в роздрібній торговельній мережі міста у нічний час – з 22-ї до 8-ї години (офіційний текст рішення – на стор.2). Заборона вступає в силу через два тижні з дня опублікування рішення.
Ініціатором такого нововведення ще в червні ц.р. виступив депутат Петро Строїч, перейнятий збереженням здоров’я підростаючого покоління. Його ініціативу підтримала низка молодіжних організацій та особисто міський голова Віктор Анушкевичус. Але не всім міським обранцям вона сподобалась.
Проти виступили депутати від Партії регіонів Богдан Федьків та Ігор Дутка, до яких приєднався голова фракції «Наша Україна» Михайло Івасютин. Вони переконували колег по міськраді, що прийняття такого рішення ніяк не вплине на зменшення нічного розпивання спиртних напоїв серед молоді на вулицях міста, а лише призведе до активізація «тіньового» продажу алкоголю та навіть сприятиме додатковому «підзаробітку» міліціонерів, покликаних контролювати дотримання цієї заборони.
«Це зло треба розв’язувати не таким шляхом», – казав пан Івасютин, а пан Федьків пропонував пригадати, чим закінчилися сухі закони в США у 20-х роках минулого століття та в СРСР у 80-х. Та все ж 36 депутатів підтримали рішення про заборону продажу алкоголю у нічний час, і тільки два проголосували «проти» та один «утримався».
Нарешті міськрада ухвалила і програму доступу мешканців міста до Інтернету через бездротову систему Wi-Fi («вай-фай»), яку депутати відхиляли на двох попередніх сесіях. Гладко вона і цього разу не пройшла.  Перше голосування дало тільки 29 (за потрібних 31-го) голосів, але міський голова поставив проект рішення на повторне голосування, під час якого додалося ще чотири прихильники «вай-фаю».
Категоричний противник прийняття програми депутат Іван Онуцький, який є працівником «Укртелекому», назвав це рішення незаконним через порушення процедури голосування, але до його слів колеги не прислухалися.
Також сесія погодила висновок про вартість майна цілісного майнового комплексу стадіону «Рух», що відкриває шлях до створення спільно з ТзОВ «Скорзонера» господарчого товариства «Професійний футбольний клуб «Прикарпаття». Цілісний майновий комплекс «Руху» оцінений у 125 млн. 313 тис. грн., у т.ч. земельна ділянка під ним – в 32 млн. 373 тис. грн.
Але цікаво, що при цьому ні голова Фонду комунмайна Михайло Юсип, який доповідав це питання, ні земельники, ні архітектор міста, присутні на сесії, не змогли відповісти на запитання депутатів, яка ж площа цієї ділянки. Коли нарешті з’ясувалося, що вона має 14 гектарів і 11 сотих, то депутати звернули увагу на низьку ціну землі. Однак, коли мер пояснив, що дві третини цієї землі, або приблизно 9 з 14-ти гектарів вже забудовані, тобто знаходяться під стадіоном, і назвав ціну нормальною, 37 депутатів з висновками оцінювачів погодилися.
Крім того, під час першого сесійного засідання минулого четверга депутати прийняли ряд звернень до керівництва країни стосовно проекту закону про мови (див. стор.12), неприпустимості суцільної заборони ввезення в Україну вживаних речей та щодо проекту Податкового кодексу.
Серед додатково внесених депутатами питань було питання про стан доріг в Івано-Франківську. Але його бурхливий, майже двогодинний розгляд завершився тільки взяттям інформації, наданої начальником УЖКГ Василем Біликом, до відома.
Тарас ТКАЧУК   

Переглядів: 992 | Додав: bond | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]