Четвер, 28.03.2024, 17:58
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Червень » 23 » МАЙНА
10:39
МАЙНА
Через страйк працівників КП «Івано-Франківськліфт» в місті зупинилися  більшість ліфтів

Вдатися до такого крайнього кроку працівників підприємства спонукало безгрошів’я. Люди кажуть, що зарплати не бачили вже чотири місяці. Щоб привернути до цього увагу міської влади, вони зупинили 350 ліфтів.

Директор «Івано-Франківськліфта» Мирослав Федорин ситуацію коментує неохоче. Він лише повідомив, що зупинені ліфти вже працюють, а працівникам частково погасили зарплатні борги.
Натомість детально з’ясувати причини такої ситуації на КП «Івано-Франківськліфт» мають намір депутати міськради на позачерговій сесії, яка відбудеться цієї суботи. Про це повідомив секретар міськради Руслан Марцінків. Наразі він припускає, що її головною причиною є невідповідність займаній посаді теперішнього керівника підприємства, «роздуті» штати і високі зарплати, передовсім адміністрації.
Те, що «Івано-Франківськліфт» живе, як-то кажуть, не за доходами, підтверджує голова мандатної комісії міськради «свободівець» Михайло Сеньків: «Відповідно до звіту за третій квартал минулого року підприємство виконало робіт на 1 млн. 650 тис. гривень, а зарплата і відрахування становлять 1 млн. 700 тис. Навіть якби з підприємством повністю розрахувалися за надані ним послуги і виконані роботи, воно не могло б  повністю виплатити зарплати, які у них складають 104 відсотки від усіх видатків».
Нагадаємо, що депутати міськради свого часу вже висловлювали претензії до роботи «Івано-Франківськліфта». Зокрема, вказували на нераціональність штатного розпису й високі зарплати керівництва підприємства, яке, водночас, не виконує  статутного завдання – отримання прибутку від своєї діяльності.
Цілком ймовірно, що за результатами розгляду цього питання на позачерговій сесії міськради вона рекомендуватиме міському голові не продовжувати з керівником «Івано-Франківськліфта» трудовий контракт, який у нього завершується 1 липня. «Зараз ми не говоритимемо про персоналії, – каже М.Сеньків. – Але будь-яке підприємство має очолювати людина, яка здатна налагодити його нормальну роботу, а також мати бачення перспективного  розвитку».
Між іншим, те, що в цій ситуації безпосередньо винен керівник підприємства, підтвердив і заступник міського голови з питань ЖКГ, танспорту і зв’язку Микола Саєвич, який запропонував йому піти з посади.
Трохим ЛЮДЕРА
Переглядів: 880 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]