Четвер, 18.04.2024, 03:11
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Лютий » 20 » КУЛЬТУРА
10:58
КУЛЬТУРА
Інтелект переможе

Інтелектуальний клуб творчих особистостей, котрий щоразу збирає коло науковців, цього разу неабияк здивував присутніх на презентації нового видання. Вчені із Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу спробували подивитися на проблему інтелектуального розвитку керівників підприємств та їхніх підлеглих. Для цього вони як приклад взяли підприємства нафтогазової промисловості.

Монографія «Управління діяльністю підприємств нафтогазового комплексу на засадах інтелектуалізації та інтелектокористування» ще раз засвідчила, що Івано-Франківська обласна універсальна наукова бібліотека ім. І. Франка приділяє значну увагу не тільки знайомству читачів із художньою літературою, але й науковим доробком. Авторський колектив монографії — науковці Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу: доктор економічних наук, професор, директор Інституту післядипломної освіти Віктор Петренко, кандидат економічних наук, доцент, завідувач кафедри теорії економіки та управління Святослав Кісь та директор дочірньої компанії «Газ України», кандидат економічних наук Едуард Швидкий.
«Це не тільки наукові дослідження науковців інституту економіки та управління в нафтогазовому комплексі, ми пропонуємо познайомитися з оригінальними підходами до процесів управління діяльністю вітчизняних підприємств. Дослідження, котрі ми представляємо, – це результати тісної співпраці науки із виробництвом», – наголошує один із авторів видання завідувач кафедри теорії економіки та управління Святослав Кісь.
При дослідженнях, за словами вчених, бралися до уваги великі підприємства ДК «Газ України» та «Долинанафтогаз» і «Надвірнанафтогаз», на котрих працює велика кількість персоналу.
«Дослідження на цих підприємствах тривають із 2008 року. Це тільки перші кроки до майбутніх рекомендацій, котрі будемо готові надати найближчим часом. Деякі із рекомендацій вже почали втілюватися на практиці. Науковці стверджують, що ефективність підприємства напряму залежить від інтелектуалізації керівника, персоналу та так званого «штучного інтелекту» – комп’ютеризованої системи. При цьому вчені не заперечують, що саме такі методи можуть спричинити скорочення кількості працівників на підприємстві. Творці монографії запевняють, що це світова тенденція і подальші дослідження у галузі дозволять віднайти такі механізми, які дозволять враховувати цей фактор.
Дмитро ГУСАК
Переглядів: 629 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]