П`ятниця, 19.04.2024, 20:13
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Грудень » 5 » КУЛЬТУРА
10:22
КУЛЬТУРА
В очікуванні прем’єр Скорика
В Івано-Франківській обласній філармонії триває тиждень української музики


Вже стало доброю традицією в обласній філармонії розпочинати зимові вечори із теплотою класичної музики. Якщо минулого року це був фестиваль хорового мистецтва, то тепер дирекція філармонії запропонувала шанувальникам музики насолодитися кращими зразками українських композиторів.


«Хочеться відкривати світові українську музику, – каже директор філармонії Андрій Савка. – Вважаємо, що треба йти у Європу з українським обличчям та змістом. Сподіваємось, що цей тиждень української музики в Івано-Франківську стане доброю для цього нагодою і підготовкою».
Під час відкриття тижня української музики на сцені виступив академічний камерний оркестр «Harmonia nobile». У його виконанні звучали класика та романтика на музику Миколи Лисенка, Дмитра Клебанова, Володимира Івасюка та інших.
«Відкривати тиждень української музики для нас почесно. Крім того, це гарна нагода вкотре підкреслити, що важливо пропагувати українську музику, зокрема, камерний жанр, – говорить художній керівник оркестру Олег Герета. – А зближення української та європейської культур у наших програмах – це вже давня традиція».
За словами пана Герети, українська композиторська школа має свою вікову історію і потужні корені. «Ми не до кінця усвідомлюємо те, що живемо в епоху Мирослава Скорика, якого визнали одним з кращих європейських композиторів сучасності ще на початку його творчого шляху», – зауважує Олег Петрович.
У рамках міні-фестивалю на сцені філармонії звучали твори українських композиторів у виконанні струнного ансамблю «Quattro corde», дуету «Діалоги», тріо бандуристок «Пектораль», ансамблю народної музики «Бревіс» та джаз-квартету «Art prestige».
Чи не найбільш очікуваним у рамках тижня української музики є недільний концерт за участю маестро Мирослава Скорика в рамках загальноукраїнського святкування його 75-ліття від дня народження. Очікується, що на концерті звучатимуть тільки прем’єри у виконанні симфонічного оркестру філармонії. Цей концерт ще до його початку охрестили «подією у музичному житті міста та області». Також в цьому концерті візьмуть участь віртуозна скрипалька, заслужена артистка України Богдана Півненко та соліст Національної опери Ігор Мокренко. До речі, квитки на недільний концерт протягом усього тижня було вкрай важко купити.
Дмитро ГУСАК

Переглядів: 666 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]