Четвер, 25.04.2024, 21:44
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2009 » Грудень » 17 » Інтелігенція підтримала Ющенка
11:50
Інтелігенція підтримала Ющенка
10 грудня на Івано-Франківщину з робочим візитом завітав Президент України Віктор Ющенко. Під час робочої поїздки Глава держави провів церемонію вручення державних нагород України працівникам підприємств, установ та організацій з нагоди 70-ї річниці утворення Івано-Франківської області.


У своєму вітальному слові В. Ющенко наголосив, що Україна сьогодні має перед собою завдання створення власної нації. Зробивши історичний екскурс долею Прикарпаття, Президент зазначив: «Сьогодні ми наблизилися до становлення власної нації, відродження державних засад найближче за останні, можливо, 300 років». Він підкреслив, що нація може ставити перед собою великі завдання і реалізовувати їх лише тоді, коли вона консолідована. «Історія становлення нації ніколи не була легкою, у якій би країні вона не проходила. Адже йдеться про повернення державної мови, забутих традицій, сфальсифікованої історії. А нині ми живемо у складних і суперечливих умовах процесів демократизації суспільства, економічних реформ та європейської інтеграції».
Вітаючи громаду Івано-Франківщини з 70-річчям області, Президент зазначив, що галичани завжди мали свою унікальну місію у державотворенні України. «Це край високих громадян. У будь-які часи, говорячи про Галичину, у свідомості зразу ж вимальовується образ патріота України, а за цим образом – справжній громадянин. У цьому контексті Глава держави підкреслив: елітою нації є не той, хто «має рахунки у банку з дванадцятьма нулями чи телеканали у власності. Це людина, яка у будь-якій ситуації може сказати, що несе відповідальність за становлення нації».
Президент також зазначив, що це свято  включає два аспекти. З одного боку,  ми отримали бажану самостійність, а з другого – саме 4 грудня 1939 року багато сотень-тисяч галичан було депортовано за кордон, і досі їх не можуть знайти.
А от школярка Наталія Софтус побачила в образі Віктора Ющенка справжнього Святого Миколая. Адже він подарував її сім’ї  такий довгоочікуваний подарунок – квартиру, яку вони змушені були продати через хворобу дівчинки. Радісну звістку отримали і учасники ансамблю пісні і танцю «Гуцулія» про отримання статусу національного. Тепер цей колектив буде називатись Івано-Франківський національний академічний гуцульський ансамбль пісні і танцю «Гуцулія».
Того ж дня відбулося регіональне зібрання Конгресу української інтелігенції, на якому з великою промовою виступив Віктор Ющенко.
Мар’яна Риндич
Переглядів: 1295 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]