П`ятниця, 19.04.2024, 14:37
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Грудень » 9 » Феномен «Карпат» Прийшли, побачили, перемогли...
13:28
Феномен «Карпат» Прийшли, побачили, перемогли...
Сезон 2010 року подарував нам нового чемпіона. Трирічну гегемонію на внутрішній арені яремчанських «Карпат» порушили інші «Карпати»  – з Печеніжина, що на Коломийщині. Феномен чемпіонів в тому, що формування команди розпочалося лише на початку року (попередній сезон печеніжинці пропустили). Для прикладу, ті ж яремчанці першу сходинку здобули лише на третій рік свого перебування в еліті.

Печеніжинці, віддамо їм належне, цілеспрямовано працювали на результат з першого туру. Звичайно, на старті про «золото» вони могли хіба що тільки мріяти. Однак після того, як несподівано почали пробуксовувати яремчанці, у новачка з’явився шанс, яким він чудово скористався. При цьому «опришкам» на ходу довелося коригувати свій склад. Влітку команду залишили не тільки легіонери з Тернополя, але й лідери з числа місцевих футболістів – Белей і Олійник перебралися до Яремчі. Вакантні місця заповнив легіон з Львівщини.
Другим колективом, що нас здивував, стали «Карпати» з Яремчі. Практично зберігши свій чемпіонський склад, команда фінішувала тільки третьою. Що цікаво, за результатами особистих матчів між призерами «горяни» мали відчутну перевагу – екс-чемпіон здобув дев’ять очок з 12-ти, тоді як печеніжинці і «Тепловик» – лише по чотири. Але яремчанці не тільки не скористалися п’ятиочковою форою, але й у підсумку відстали від конкурентів на вісім пунктів. Тобто, у зустрічах з клубами т. зв. другого ешелону фаворит втратив на 13 балів більше за конкурентів!!!
Злими геніями для «Карпат» з Яремчі стали «Пробій» і «Нафтовик». Ворота цих клубів «горяни» так і залишили «сухими»: вдома – по 0:1, у гостях – 0:0. В результаті – втрата десяти «незапланованих» очок. А ще можна пригадати незрозумілі поразки від «Ніки-Динамо», «Галичини-Енергетика-2»…  
До останнього чіплявся за «золото» «Тепловик». Та вкотре найстабільніша команда останнього десятиліття змушена була задовольнитися медалями нижчого гатунку. «Тепловики» програли не тільки «золотий матч», але й фінал обласного кубка – яремчанцям. В обох випадках з рахунком 1:3.
Боротьба за четверту сходинку завершилася на користь «Пробою», що повернув до своїх лав гравців, котрі виступали за інші клуби. В перспективі городенківці цілком можуть додати змаганням інтриги. Конкурентами «Пробою» тривалий час були сусіди зі Снятина. Та вони не витримали заданого темпу (31 очко у 1 колі і лише 19 – у другому). Відтак їх потіснило тлумацьке «Придністров’я», що, навпаки, впродовж сезону додавало обертів.
Помітно спрогресував долинський «Нафтовик», який торік фінішував останнім з 11 очками в активі. Від вильоту у 2 лігу долинян врятувала лише поява вакансій в провідному дивізіоні. Відтак у 2010-му «нафтовики» додали 31 бал і вісім позицій у турнірці.
Зауважимо, що за підсумками сезону еліту мали б залишити «Бескид» і ФК «Калуш». Калушани взагалі не завершили чемпіонат, а надвірнянці виявилися 15-ми у комплексному заліку, програвши «Ясполю» п’ять пунктів. До речі, футболісти з Ясенова-Пільного виявилися єдиними стовідсотковими дебютантами змагань (команди з Печеніжина і Лисця раніше вже виступали в еліті). Дербі двох клубів Городенківщини зібрали найбільшу глядацьку аудиторію: матч 3-го туру в райцентрі відвідали 3 000 глядачів, матч-відповідь – 1 200.   
Переможцями другого дивізіону стали представники Рожнятівщини. Та якщо футболісти брошнівських «Кроно-Карпат» здобули першість заздалегідь, то новачки турніру зі Сваричева вибралися на другу сходинку лише на фініші змагань. Косівську «Гуцульщину» сваричівці обійшли лише за рахунок більшої кількості перемог (цікаво, що особисті матчі команд завершилися без голів – двічі по 0:0).
Втім, говорити нині про обмін між лігами передчасно. Склади дивізіонів остаточно сформуються лише у березні. Тоді й дізнаємося, хто зійде зі сцени, а хто, навпаки, подасть заявку на участь у турнірі. І чи відродяться, приміром, команди обласного рівня у Калуші, Коломиї, Тисмениці, Рогатині та ін.
Сторінку підготував Володимир Горощак
Переглядів: 931 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]